Nisan ayı kira artış oranı belli oldu

Kontrat süresi bu ay dolan ev ve iş yeri sahipleri, kiraları için yüzde 51,26 oranında zam yapılabilecek.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını açıkladı.
Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 38,10, aylık yüzde 2,46 arttı.
Mart ayı enflasyon rakamlarının belli olmasıyla birlikte nisan ayı kira artış oranı da netleşti.
Buna göre kontrat süresi bu ay dolan ev ve iş yeri sahipleri, kiraları için yüzde 51,26 oranında zam yapabilecek.
Konutlar için kira artışında yüzde 25 zam sınırı 2024 Temmuz itibarıyla sona ermişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Küresel piyasalarda altının onsu 3 bin 330 dolardan alıcı buluyor. Çeyrek altın ise Kapalıçarşı'da 7 bin 19 TL'den satılıyor.
Dolar/TL, 8 Temmuz sabahında 40 TL civarında işlem görüyor. Euro/TL ise 47,00 seviyesinde el değiştiriyor.
Yıllardır "Türkiye'nin en ekonomik şehirlerinden biri" olarak anılan Bursa, yapılan son zamlarla bu unvanını kaybetti. Bursa’da toplu taşımaya yapılan yeni zamla birlikte tam bilet 35 TL’ye yükseldi. Bu artışla Bursa, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropolleri geride bırakarak Türkiye’nin en pahalı ulaşımına sahip kenti haline geldi.
İstanbul Sanayi Odası tarafından hazırlanan Türkiye'nin ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu araştırmasına göre, Gaziantep ilk 3'te yer aldı.