TESK’ten çağrı: Kira stopajı kaldırılsın

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın yüksek kira ve vergi yükü altında ezildiğini belirterek, kira stopajı uygulamasında düzenlemeye gidilmesi çağrısında bulundu.
Enflasyondaki artışla birlikte işyeri kiralarında yüzde 70 ila 100’e varan zamların yaşandığını hatırlatan Palandöken, bu yükselişe ek olarak esnafın ödediği kira stopajının da ciddi bir yük haline geldiğini söyledi. "Örneğin 20 bin liralık bir kira için esnaf, 4 bin lira da stopaj ödüyor. Bu neredeyse çifte vergilendirme anlamına geliyor." dedi.
Stopajın, zaten kira gelirinden vergi ödeyen mülk sahibinin yükümlülüğü olması gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Bu yük kiracıdan kaldırılırsa, esnafın cebinde kalacak her kuruş piyasaya can verir. Esnaf ayakta kalmazsa ekonomi de kalamaz" ifadelerini kullandı.
Palandöken, pandemi döneminde olduğu gibi kira stopajı oranının en azından geçici süreyle düşürülmesini önererek "Hazine ve Maliye Bakanlığımız kira stopaj oranını yüzde 10’a indirirse esnaf bir nebze rahatlar. Ancak kalıcı çözüm için stopajın tamamen kaldırılması şart." diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, don felaketinden ağır darbe alan Malatya’da üreticilerin sesi oldu. "Yüzde yüze varan zarar var, sadece bu yıl değil, gelecek yıllar da tehdit altında." diyen Bayraktar, borçların ertelenmesi ve çiftçilere acil destek çağrısında bulundu.
Tofaş'ın Stellantis Otomotiv Pazarlama AŞ’yi devralmasına, yatırım ve rekabet taahhütleri doğrultusunda Rekabet Kurulu’ndan onay çıktı. Kurul, ilk kez bir devralma iznini yatırım şartına bağlayarak emsal niteliğinde bir karara imza attı.
İlkbahar'da özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerinde görülen kar yağışı ve soğuk havalar beraberinde zirai ürünlerin olumsuz etkilenmesine neden olmuştu. Zirai don olayında Gaziantepli çiftçiler ciddi anlamda etkilenmedi.