چلیک، رئیس انجمن کاروان شهدا: سوسا جایی است که عزت و ایمان از نو نوشته شده است

از کشتار 10 مسلمان در مسجد روستای سوسای دیاربکر ترکیه در 26 ژوئن 1992 توسط پ.ک.ک 28 سال گذشت.
مسلمانانی که در مسجد روستای سوسای شهرک سلوان استان دیاربکر عبادت می کردند، پس از نماز عشا در حیاط مسجد تحت تیرباران پ.ک.ک قرار گرفته و 10 مسلمان در این کشتار به قتل رسیده و 4 نفر زخمی شده بود.
گروه وابسته به پ.ک.ک که با سرباز نظامی وارد محله شده بودند، با کفش های نجس خود به مسجد سوسا حمله کرده و 10 روستایی مظلومی را که پس از نماز برای درس سیره پیامبر اکرم گردهم آمده بودند، مورد هدف قرار داده بودند. پ.ک.ک که می خواست حسین چتین کایا و چند تن دیگر را بروباید، در مقابل ایستادگی با عزت آنها، مثل همیشه چهره خوار خود را نشان داده و مسلمانان آنجا را تیرباران کرده بودند.
عمر چلیک، رئیس انجمن کاروان شهدا در بیاناتی که به مناسبت بیست و هشتمین سالگرد کشتار انجام داد، گفت: سوسا جایی است که عزت و ایمان دوباره در آن نوشته شده است. در سال 1992، یک شب پ.ک.ک به روستا حمله می کند، در شبی که جوانان مسجد قرآن می آموختند، زندگی مبارک پیامبر را تعریف می کردند و خداوند را یاد می کردند، در لباس نظامی به مسجد می آیند و آنجا برادرانمان را به شهادت می رسانند.
همه برادرانمان که شهید شدند، عاشق شهادت بودند
چلیک با اشاره به مقاومت جماعت مسجد در مقابل پ.ک.ک، اظهار کرد: آنها مقاومت با عزتی نشان دادند، هیچ وقت تن به ذلت ندادند. زیرا همه برادرانمان که شهید شدند، عاشق شهادت بودند. همه آنها برای شهادت به هم دعا می کردند. خداوند مقام شهادتی را که نصیب همه نمی کند، نصیب آنها کرد.
چلیک با تاکید بر کلمه شهادت گفت: همانطوری که پیامبرمان فرمودند، قله این دین، مبارزه و جهان است. نتیجه جهاد نیز شهادت است. خداوند در قرآن بشارت می دهد که شهدا نمی میرند و زنده هستند و در نزد پرودرگار روزی داده می شوند و کسانی که پس از آنها می آیند ترسی ندارند.
جوامعی که شهادت را از سینه خود پاک کردند، محکوم به تن کردن لباس ذلت هستند
چلیک با اشاره به اینکه آرزوی شهادت اسلام را زنده نگه می دارد، بیان کرد: زیرا جوامعی که مفهوم مرتبه شهادت را از دست دادند، از قلبشان پاک کردند، محکوم به پوشیدن لباس ذلت هستند. وقتی که به تاریخ بشر نگاه می کنیم، می بینیم هر جامعه ای که از زمان آدم علیه السلام تاکنون آرزوی شهادت کرده است و برای شهید شدن تلاش کرده است، آن جامعه هیچگاه اسیر نشده و تحت سلطه کسی قرار نگرفته است.
شهید مانند شمع است، برای روشن کردن اطراف خودش را فدا می کند
چلیک در آخر افزود: شهید مانند شمع است.همانطوری که شمع برای روشن کردن اطراف خودش را فدا می کند، شهید و شهادت نیز برای اینکه بقیه در روشنایی بمانند، خودشان را فدا می کنند. از خداوند می طلبیم که مقام شهدا را عالی قرار دهد و ما را نیز یک لحظه هم از راه آنها جدا نکند و شهادت را در پشتیبانی ما قرار دهد و در دعاهایمان شهادت را کم نکند. (ILKHA)
هشدار حقوقی: تمامی حقوق اخبار، عکس ها و فیلم های منتشر شده متعلق به İlke Haber Ajansı Basın Yayın San می باشد. تجارت مانند. تحت هیچ شرایطی نمی توان از تمام یا بخشی از اخبار، عکس ها و فیلم ها بدون قرارداد کتبی یا اشتراک استفاده کرد.
آتشسوزیهای جنگلی که در استان ازمیر ادامه دارد، به برخی خانهها نیز سرایت کرده و در جریان آتشسوزی در منطقه اودمیش، یک بیمار ۸۰ ساله که قادر به حرکت نبود، جان خود را از دست داده است.
حسین ایمیر، معاون رئیس حزب هداپار و رئیس روابط خارجی این حزب، در واکنش به حملات آمریکا به تأسیسات هستهای ایران، خواستار ایجاد یک همبستگی منطقهای فوری و قوی شد و تأکید کرد: «در برابر تجاوزگری آمریکا و رژیم صهیونیستی اشغالگر، باید تمامی کشورهای منطقه در کنار ایران موضعی روشن و قاطع اتخاذ کنند.»
در سایه حملات رژیم صهیونیستی به غزه و ایران، پنجاهویکمین نشست شورای وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی (OIC) قرار است در روزهای ۲۱ و ۲۲ ژوئن در استانبول برگزار شود. در این نشست، ترکیه ریاست دورهای سازمان را بر عهده خواهد گرفت.
عمر چلیک، سخنگوی حزب عدالت و توسعه در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به ایران گفت: «تجاوزگری اسرائیل تهدیدی برای تمام جهان است. در برابر آن، همه دنیا باید اقدامات مشترک و ملموس اتخاذ کنند.»