شتاب مردم ترکیه به اولین نماز جمعه پس از ویروس کرونا
در ترکیه به علت شیوع ویروس کرونا عبادات جمعی ممنوع شده بود. پس از مدت طولانی محوطه های مساجد و میدانها برای نماز جمعه پر شدند.
در مساجدی که به علت تدابیر ویروس کرونا مسدود شده بود، امروز نماز جمعه برپا شد. مردم در 81 استان ترکیه مساجد و میدان ها را پر کردند.
همه مساجد و میدانها روزها قبل آماده شده و ضد عفونی شدند.
مردم با خوشحالی برپایی دوباره نماز جمعه، با رعایت تدابیر با ماسک و جانمازی های خود به مکان های مشخص شده آمدند. مردم با رعایت فاصله اجتماعی صف گرفتند.
در خطبه خوانده شده از خداوند به علت اینکه این گردهم آیی را نصیب کرده است، شکرگزاری شد.
در خطبه که در سراسر کشور ایراد شد، تاکید شد:
مسلمانان گرامی!
جمعه تان بخیر باشد. در این اوقات اجابت دعا، دلتان، خانه تان، عمرتان و روزی اتان با برکت جمعه پر باشد. در بهترین روزی که آفتار در آن طلوع می کند، به پروردگارمان که ما را در این صفوف به محضر خود پذیرفته و شوق جماعت شدن دوباره را دوباره به ما بخشیده است، حمد می کنیم. قطعا پروردگارمان خیلی بخشنده است، پاداش شکر را می دهد.
صلاة و سلام بر محمد مصطفی باشد که به امت خود پاکی و تزکیه و دور شدن از هرگونه امور بد مادی و معنوی را آموخته است.
مومنان عزیز!
روز جمعه عید مسلمانان است و این عید از عصر سعادت تاکنون به بهترین شکل خود در مساجد و با جماعت جشن گرفته می شود. آرامش و امنیت مساجد خداوند در زمین را کدام مکان می تواند فراهم کند؟ با به سجده افتادن قلب هایی که با توحید می تپد، شادی این برادری دیگر در کجا دیده می شود؟ امید و اعتقاد، تسلی و تسلیم شدن، محبت و صمیمیت به غیر از اینجا در کجا می تواند این قدر نیرومند باشد؟ از مسجد علم و حکمت آموخته می شود و ادب و احسان گسترش می یابد. اذان ها از 7 تا 70 سالگی همه مومنان را به اتحاد و برابری فرا می خواند. خدا را شکر که به این فراخوانی پاسخ دادیم. با حسرت منتظر این روز بودیم. اکنون وقت وصل است. کلمه ها برای تعریف احساساتمان کفایت نمی کند. وقت آن است که بندگی، شکر، دعا و نیایش خود را به پیشگاه پروردگارمان عرض نماییم.
برادرانم!
درهای استانبول عزیز در 29 می 1453 با فتح بزرگی بر روی اسلام گشوده شده است. اجداد خود را با رحمت یاد می کنیم. درهای مساجدمان که مدتی است به علت بیماری مسدود شده بود، بر روی ملت عزیزمان و جماعت گرامی امان گشوده می شود. به همراه شوق فتح، شادی رسیدن به مساجدمان را با هم احساس می کنیم. قدر این نعمت بزرگ را بدانیم. مسئولیت خود را فراموش نکنیم. تدابیر را رعایت کنیم.
خداوند عباداتمان را قبول کند. ما را هر چه زودتر از این بیماری نجات دهد. خطبه خود را با این دعای پیامبر پایان می دهم: خدایا! برای شکر کردن به تو، ذکر کردن تو و برای عبادت تو به بهترین شکل، مرا یاری ده.
پس از این خطبه نماز جمعه برپا شد. امام جماعت اظهار کردند که نوافل در خانه برپا شود.
سپس مردم با رعایت فاصله میان خود به خانه های خود برگشتند. (ILKHA)
هشدار حقوقی: تمامی حقوق اخبار، عکس ها و فیلم های منتشر شده متعلق به İlke Haber Ajansı Basın Yayın San می باشد. تجارت مانند. تحت هیچ شرایطی نمی توان از تمام یا بخشی از اخبار، عکس ها و فیلم ها بدون قرارداد کتبی یا اشتراک استفاده کرد.
با تصمیم هیئت وزرا، برای آیتالله سید علی خامنهای، رهبر شهید انقلاب اسلامی، در سراسر کشور عزای عمومی اعلام شد.
بنیاد دوستداران پیامبر به مناسبت روز عاشورا پیامی منتشر کرد و با اشاره به کشتار و آنچه آن را نسلکشی در غزه توصیف کرد، حوادث جاری را «کربلای امروز» نامید.
اردوغان، رئیس جمهور ترکیه با استقبال از توافق حاصلشده میان ایران و آمریکا، آن را تحول مهمی برای حاکم شدن آرامش در منطقه توصیف کرد.
عبدالحق منصور، معاون وزیر دارایی افغانستان، با حضور در مقر مرکزی حقسیاد، درباره همکاریهای تجاری و فرصتهای سرمایهگذاری میان دو کشور گفتوگو کرد.