حسین ایمیر، رئیس امور خارجی هداپار به مناسبت سالگرد خروج نیروهای ائتلاف به رهبری ایالات متحده آمریکا از افغانستان و اعلان امارت اسلامی افغانستان توسط طالبان، بیاناتی مهمی ایراد نمود.
امارت اسلامی افغانستان سومین سالگرد پیروزی خودشان را که پس از 20 سال مبارزه علیه آمریکا و ناتو به دست آوردند، جشن می گیرند.
حسین ایمیر، رئیس امور خارجی هداپار در سومین سالگرد پیروزی مجاهدان افغانی در مصاحبه ای که با خبرنگار ایلکه داشت، سالگرد پیروزی امارت اسلامی افغانستان را تبریک گفت.
ایمیر با اشاره به اینکه جغرافی افغانستان در طول تاریخ در معرض اشغالهای مختلفی قرار گرفته است، گفت: وضعیت استراتژیک افغانستان و منابع زیرزمینی این کشور منجر به اشغال این کشور توسط دولت های بزرگ شده است. افغانستان ابتدا در معرض اشغال انگلیس قرار گرفته و با مقاومت سربلند انلگیس ها را از سرزمین های خود دور کرده است. در سال 1979 نیز تحت اشغال روسیه شوروی قرار گرفته و سپس روسیه شوروی را که نیروی امپریالیستی بوده است، از سرزمین های خود اخراج کرده است. ایالات متحده آمریکا با بهانه حمله 11 سپتامبر 2001، به همراه ناتو افغانستان را اشغال کرد. این اشغالی که 20 سال طول کشید، منجر به کشته شدن صد ها هزار نفر و کوچ میلیون ها نفر از سرزمین های خود شده است. این اشغال اوتوریته سیاسی کشور و منابع اقتصادی را تخریب کرده است. پس از اینکه آمریکا و اعضای ناتو در سال 15 اوت 2021 مجبور به ترک افغانستان شدند، افغانی ها سیستم جدیدی ساختند.
با اشغال روسیه شوروی و ایالات متحده آمریکا که 30 سال طول کشید تخریبات جدی در افغانستان رخ داد
ایمیر با اشاره به اینکه پس از اینکه امارت اسلامی افغانستان قدرت را به دست گرفت، روند سختی منتظر آنان بود، خاطرنشان کرد: با اشغال روسیه شوروی و ایالات متحده آمریکا که 30 سال طول کشید تخریبات جدی در افغانستان رخ داد. این اشغال فقر را افزایش داده، مردم را معتاد به مواد مخدر کرده و منجر به سقوط اجتماعی شده است. نیروهای امپریالیستی بار دیگر این را به جهان نشان دادند. در جایی که آنان اشغال کردند، هیچ اثری از آرامش نمانده و جامعه ای ایجاد کردند که کاملا فقیر شده و از ارزشهای خود دور شده و مورد استثمار قرار گرفته است. الان در افغانستان اوضاع بهتر می شود. امارت اسلامی کشوری را به دست گرفت که 7 میلیون معتاد مواد مخدر وجود داشته است. امارت اسلامی با ایجاد مراکز معالجه معتادان جوانان، زنان و سالمندان معتاد خود را معالجه کرده است. هم اکنون در افغانستان این مشکل دارد حل می شود. جامعه فقیری در افغانستان بود. مردم در کوچه ها گدایی می کردند. ولی می بینیم که در 3 سال اخیر این خیلی بهبود یافته و گداها در کوچه و خیابان ها خیلی دیده نمی شوند.
افغانستان الان حکومتی را داراست که سرمایه گذاری خارجی ها در کشور را آسان کرده و تولید را تشویق می کند
ایمیر در ادامه سخنان خود گفت: یکی دیگر از خسارت هایی که اشغال بر کشور افغانستان وارد کرد، سقوط اقتصاد افغانستان بود. نیروهای اشغالگر هنگامی که افغانستان را ترک کردند، بانک مرکزی را تخلیه داده و منابع موجود را با خود برده بودند. نیروهای اشغالگر با این اکتفا نکرده و 7-9 میلیارد دلار را که در بانک مرکزی افغانستان قرار داشت، دست گذاشته و هنوز هم آن را به افغانستان برنگرداندند. امارت اسلامی افغانستان با همه این سختی ها کشور را اداره می کند و در جهت توسعه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور راه درازی را پیموده است. تورمی که در دوران اشغال خیلی زیاد بوده است، به منفی 10 سقوط کرده است. در دوران اشغال تولید در کشور کاهش یافته و عرصه های استخدام خیلی کم شده و مردم برای کسب درآمد به کشورهای همسایه و یا کشورهای دور کوچ کردند. ولی هم اکنون با آگهی که تولید را سهولت می دهد و سرمایه داری خارجی ها در کشور را تشویق می کند، روز به روز عرصه های کارآفرینی افزایش یافته و جوانان با کار کردن در کشور خود، در کنار خانواده، یکپارچگی خانواده را حفظ می کنند.
در طول این سه سال می بینیم که مردم از شرق تا غرب کشور در امن کار می کنند، می گردند و سرمایه گذاری می کنند
ایمیر با تاکید براینکه در طول مدت اشغالها امنیت جانی مردم از بین رفته بود، گفت: مردم نمی توانستند با امنیت در کوچه ها راه بروند. ولی در طول این سه سال می بینیم که مردم از شرق تا غرب کشور در امن کار می کنند، می گردند و سرمایه گذاری می کنند. می توانیم بگوییم که پس از اینکه امارت اسلامی اقتدار را در دست گرفت، مردم از همه گروه های سیاسی و فکری می توانند در کنار هم زندگی کنند و همچنین صلح اجتماعی برآورده شده و این با گذشت روزها بهتر شده است. کشورهای اعضای ناتو و ایالات متحده آمریکا که مجبور به ترک سرزمین افغانستان شدند، به جز فقر، گرسنگی، اعتیاد چیزی در این کشور به ارث نگذاشتند. منابع کشور را استعمار کردند. آنها وقتی که اینجا را ترک می کردند، فکر می کردند که اقتدار سیاسی در افغانستان ایجاد نخواهد شد. ولی حکومت موفقی که در طول این سه سال آشکار شد، نشان داد که پیشبینی های آنان اشتباه بوده است. به همین دلیل آمریکا و متحدانش برای اینکه حکومت موفقی در افغانستان صورت نگیرد تلاش می کنند. برای اینکه روابط افغانستان با کشورهای همسایه به هم بریزد، اقدامات جدی صورت می دهند.
باید همه با هم دست یاری خود را به مردم مسلمان افغانستان که در تاریخ خود در معرض تخریبات و اشغالات بزرگی قرار گرفتند دراز کنیم
امیر گفت: ما به همه جهان اسلام بخصوص در خطاب به کشورهای همسایه می گوییم؛ باید همه با هم دست یاری خود را به مردم مسلمان افغانستان که در تاریخ خود در معرض تخریبات و اشغالات بزرگی قرار گرفتند دراز کنیم. برای برطرف کردن غم و اندوه آنان، برای اینکه آنان نیازهای خود را و حکومت خود را با اراده های خود فراهم کنند، مسئولیت بزرگی بر عهده ماست. باید کشورهای همسایه بخصوص ترکیه افغانستان را به رسمیت بشناسد. همچنین باید همه کشورهای همسایه از همه اقداماتی که افغانستان را به بی ثباتی ببرد، دور باشند. از همکاری با مخالفین که افغانستان را به ناموفقیت می برد و به همکاری با رژیم اشغالگر می کشد، دور شود. برای اینکه افغانستان توسعه اقتصادی یابد و گرسنگی پایان یابد، باید همکاری اقتصادی با این کشور صورت بگیرد. آمریکای اشغالگر پس از اینکه از افغانستان خارج شد، برای افزایش بی ثباتی در افغانستان، افغانی هایی را که در کشورهای پاکستان، ایران، ترکیه و بقیه کشورهای همسایه ساکن هستند و از جنگ فرار کردند، به کوچ به افغانستان مجبور می کند. بخصوص در یک سال اخیر نزدیک به یک و نیم تا دو میلیون افغانی فشار وارد می شود تا به افغانستان کوچ کنند. این وضع نیز بر ثبات، نظام و زندگی اسلامی را که در افغانستان وجود دارد، اثر منفی می گذارد.
باید جهان اسلام بخصوص ترکیه افغانستان را به رسمیت بشناسد و همکاری های سیاسی، اقتصادی و نظامی با این کشور را توسعه دهد
ایمیر در آخر افزود: امارت اسلامی افغانستان برای توسعه کشور دیپلوماسی بین المللی به راه می اندازد. بخصوص برای قویتر کردن روابط با کشورهای همسایه سفرا بر این کشور می فرستد. چین، قزاقستان، آذربایجان، ترکمنستان، ایران، قطر و مالزی بر افغانستان سفیر فرستاده و افغانستان نیز به این کشورها سفیر فرستاده است. همچنین روابط سیاسی با این کشورها روز به روز افزایش می یابد. در خطاب به همه جهان اسلام بخصوص ترکیه می گوییم؛ باید افغانستان به رسمیت شناخته شود و و همکاری های سیاسی، اقتصادی و نظامی با این کشور را توسعه یابد. در سومین سالگرد موفقیت امارت اسلامی افغانستان در مقابل نیروهای امپریالیستی را بار دیگر تبریک می کنم. امیدواریم که فعالیت های موفقیت آمیزی که تا به امروز اجرایی کردند، ادامه یابد. (ILKHA)
هشدار حقوقی: تمامی حقوق اخبار، عکس ها و فیلم های منتشر شده متعلق به İlke Haber Ajansı Basın Yayın San می باشد. تجارت مانند. تحت هیچ شرایطی نمی توان از تمام یا بخشی از اخبار، عکس ها و فیلم ها بدون قرارداد کتبی یا اشتراک استفاده کرد.
زکریا یاپیجی اوغلو، رئیس هداپار با محکوم کردن شهادت خلیل رحمان حقانی، وزیر مهاجران امارت اسلامی افغانستان وبرخی از دوستانش در حمله تروریستی که در کابل صورت گرفت، به مردم افغانستان تسلیت گفت.
بحث درباره لایحه تغییر هموطنی که توسط هداپار پیشنهاد شد، در مجلس بزرگ ترکیه پذیرفته شد.
منور آکتاش در سخنرانی که در پنجمین کنگره هداپار ایراد کرد، گفت: هدف فعالیت های دشمنانه که در رابطه با موضوع زن در جامعه اجرا می شود، زن را از نقش خانواده خارج کردن و تخریب نهاد خانواده است.