Ankara'da Gazze için 'Ümmet Sofrası' iftarı düzenlendi

Başta Gazze olmak üzere, ümmetin mazlum coğrafyalarını anlamak ve onların acılarını paylaşmak amacıyla Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından 'Ümmet Sofrası' iftar programı düzenlendi.
Hacı Bayram Camii avlusunda gerçekleştirilen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Ankara'da düzenlenen "Ümmet Sofrası" iftar programında Ankara ÖNDER'den Ertuğrul İlkbahar tarafından, basın açıklaması okundu.
İlkbahar, yaptığı açıklamada dünya genelinde tüm insanların vicdanlarının ağır bir imtihanla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Bugün burada bu iftar programımızı tertip ediyor olmamızın maksadı, dünyadaki bütün insanların vicdanlarının ağır bir şekilde imtihan edildiği gerçeği olarak Gazze ile madde ve mana planında bütünleşmektir." dedi.
Gazze’nin, insanlık vicdanını sorgulayan bir mesele olduğunu vurgulayan İlkbahar, "360 kilometrekarelik bir toprak parçası olan Gazze’de soykırım ile bir milletin yok oluşu hedeflenmektedir. Soykırım suçu yargılanırken; küresel bir çetenin koordinasyonu ile cüretkar bir şekilde sürdürülmektedir. Bu, insanlığın tüm boyutları ile mahviyetine doğru sürükleneceği en büyük kabahatlerinden biridir. Bu soykırım, suçu işleyenlerle birlikte müsamaha gösteren dünya halklarını da insanlığın büyük yıkımına sürüklemektedir." ifadelerini kullandı.
İlkbahar, başta Amerika olmak üzere dünyanın süper güçlerinin Gazze’deki masum bebeklerin öldürülmesine odaklandığını belirterek, "Sözde büyük ordularının aciz ve zavallı savaşının muhatabı Gazze’nin sivil halkıdır." dedi.
Gazze halkının yaşadığı zor koşullara dikkat çeken İlkbahar, "Güney’den Kuzey’e doğru sessiz yığınlar halinde yürüyen aziz Gazze halkının iftar ve sahur sofraları, dünya Müslümanlarının inanç ve direnişi kuşanmalarının bir imkanına dönüşmüştür. Bu yeni ve güçlü bir imani gerçekliktir. Modern gerçekliği yıkan bu mütevazı sofra, Gazze’nin insanlığa sunduğu fütüvvet sofrasıdır." diye konuştu.
Türkiye'nin mazlumların yanında yer alan bir millet olduğunu vurgulayan İlkbahar, "Bu aziz devletimiz ve aziz milletimiz, inancı fark etmeksizin dünyadaki bütün mazlumların yılmaz savunucusu ve dostu olduğu gerçeğidir." dedi.
Hazreti Mevlana ve Hazreti Şems’in, "Dünyada üşüyen bir mazlum varsa sen ısınma hakkına sahip değilsin" sözlerini hatırlatan İlkbahar, "İşte tam da bu hassasiyet ile belirtmek istiyoruz ki ne olursa olsun bütün mazlumların davasını davamız addediyoruz." ifadelerini kullandı.
Anadolu’nun emniyetinin Filistin ve Suriye'den başladığını ifade eden İlkbahar, "Biz ki tarih nüshalarına altın harflerle yazılmış bir medeniyetin evlatları olarak, bu mefkûrenin her zaman bir neferi olacağız. Dünya sussa da, mazlumların sessiz çığlıkları; zulmü ve zalimi yıkacak ve yok edecektir." şeklinde konuştu.
Sözlerini şairin dizeleriyle tamamlayan İlkbahar, "Hirada karanlık ve ıssızdı bekleyiş, hep sessizdi bu hakikatteki diriliş. İşte tam da bu kelimelerden hareketle, mazlumların sessiz çığlıklarının, bir gün hürriyetin gür sesi olacağına inanıyorum." ifadelerine yer verdi.
Katılımcılara iftar menüsü olarak hurma, su, bir dilim ekmek ve çorba ikram edildi.
İftarın ardından İHH Ankara Şube Başkanı Hacı Bayram Şahin, Filistin ve Gazze halkı için dualar etti.
Programda, Gazze başta olmak üzere mazlum coğrafyalardaki Müslümanların sıkıntılarına dikkat çekilerek dayanışma mesajı verildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nde Hanedan ve Şamiye ailelerinin evlerini hedef alan siyonist hava saldırılarında üçü aynı aileden olmak üzere dört Filistinli şehit oldu. Katliamda bir bebek de hayatını kaybetti.
HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Refah'ta dün gerçekleştirdiği operasyonlarda işgal ordusuna ait iki birliği hedef alarak 19 askeri ölü ve yaralı duruma getirdiğini duyurdu.
OCHA, Batı Şeria'da son üç haftada Yahudi çetelerin 13 kez Filistinlilere saldırdığını, 4 Filistinlinin yaralandığını, iki ailenin zorla göç ettirildiğini ve 5 çocuğun kaçırıldığını duyurdu.
Siyonist rejimin cezaevlerinde yıllarca sistematik tıbbi ihmale maruz kalan Filistinli eski esir Mu'tasım Raddad, Kahire’de şehit oldu. Raddad, cezaevindeyken "Biz burada her gün ölüyoruz" diyerek aslında kendi şehadetini önceden haber vermişti.