BAE, ABD'nin inşa ettiği liman üzerinden Gazze'ye yardım gönderdi

Birleşik Arap Emirlikleri, işgalci ABD'nin inşa ettiği liman üzerinden Gazze'ye insani yardım gönderdiğini duyurdu.
BAE Haber Ajansı'na göre insani yardım, ABD, Güney Kıbrıs, Birleşmiş Milletler ve uluslararası bağışçıların iş birliğiyle yapıldı.
Haberde "252 ton insani yardım malzemesi ve yardım içeren bir konteyner, Deyr El-Balah'taki (Gazze'nin merkezi) BM depolarında başarıyla boşaltıldı ve halka dağıtılmayı bekliyor" denildi.
BAE bugüne kadar 260 uçuş, 49 hava indirme ve 1243 kamyon aracılığıyla Gazze'ye gıda, yardım ve tıbbi malzeme dahil olmak üzere 32 bin tondan fazla acil insani yardım malzemesi ulaştırdı.
Gazze halkı, uluslararası insani yardım kuruluşlarının uyarılarına rağmen işgal rejiminin Refah Sınır Kapısı'nı 13, Kerem Şalom sınır kapısını ise 14 gündür kapalı tutması nedeniyle ciddi gıda sıkıntısı çekiyor ve bu durum Gazze Şeridi'ni kıtlığın eşiğine getirmiş durumda. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yer alan yardım dağıtım merkezine düzenlenen saldırıda 3 Filistinli şehit olurken 46 kişi de yaralandı.
Gazze’de 598 gündür süren soykırıma katılan Türkiye-israil çifte vatandaşların yargılanabileceğini vurgulayan Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), ilgili kişi ve oluşumlara karşı hukuki sürecin başlatılması çağrısında bulundu.
Siyonist işgal rejiminin sözde ordusunun Gazze kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.
Filistin Topraklarında Ayrım Duvarı ve Yerleşim Karşıtı Direniş Komisyonu, son 24 saat içinde işgal altındaki Batı Şeria'da dört yeni yasa dışı yerleşim noktası kurma girişiminin tespit edildiğini açıkladı.