BAE, ABD'nin inşa ettiği liman üzerinden Gazze'ye yardım gönderdi
Birleşik Arap Emirlikleri, işgalci ABD'nin inşa ettiği liman üzerinden Gazze'ye insani yardım gönderdiğini duyurdu.
BAE Haber Ajansı'na göre insani yardım, ABD, Güney Kıbrıs, Birleşmiş Milletler ve uluslararası bağışçıların iş birliğiyle yapıldı.
Haberde "252 ton insani yardım malzemesi ve yardım içeren bir konteyner, Deyr El-Balah'taki (Gazze'nin merkezi) BM depolarında başarıyla boşaltıldı ve halka dağıtılmayı bekliyor" denildi.
BAE bugüne kadar 260 uçuş, 49 hava indirme ve 1243 kamyon aracılığıyla Gazze'ye gıda, yardım ve tıbbi malzeme dahil olmak üzere 32 bin tondan fazla acil insani yardım malzemesi ulaştırdı.
Gazze halkı, uluslararası insani yardım kuruluşlarının uyarılarına rağmen işgal rejiminin Refah Sınır Kapısı'nı 13, Kerem Şalom sınır kapısını ise 14 gündür kapalı tutması nedeniyle ciddi gıda sıkıntısı çekiyor ve bu durum Gazze Şeridi'ni kıtlığın eşiğine getirmiş durumda. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Sağlık Bakanlığı, son 48 saat içinde 3 şehit ve 16 yaralının hastanelere ulaştığını duyurdu. Ateşkesin yürürlüğe girdiği 11 Ekim’den bu yana ise yüzlerce Filistinli şehit oldu.
Birleşmiş Milletler, siyonist rejimin yıl başından bu yana Batı Şeria'da yürüttüğü yıkım ve baskı politikaları nedeniyle binlerce Filistinlinin evsiz bırakıldığını açıkladı.
UNICEF, Gazze'de ağır kış koşulları ve yardımların engellenmesi nedeniyle çocuklar arasında hastalık riskinin hızla arttığını belirterek insani yardımların acilen artırılması çağrısı yaptı.
Dünya Sağlık Örgütü, siyonist rejimin kuşatması ve süren saldırılar nedeniyle Gazze'de binlerce hastanın tedaviye ulaşamadığını, yalnızca son 5 ayda 1092 hastanın tıbbi tahliye beklerken hayatını kaybettiğini açıkladı.