Batı Şeria ve Kudüs'te 8 bin 640 Filistinli esir alındı
Siyonist işgal rejiminin "Aksa Tufanı" operasyonunun başladığı 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria ve Kudüs'te 8 bin 640 Filistinliyi alıkoyduğu belirtildi.
Batı Şeria ve Kudüs'te saldırı ve alıkoymalarını artıran işgalci siyonistler, son 24 saatte 30 Filistinliyi daha alıkoydu.
Filistin Esirler Komisyonu'nun verilerine göre, 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria ve Kudüs'te "evlerinden, askeri kontrol noktalarından ve baskı altında teslim olmaya zorlananlar ile alıkonulanlar dahil" toplam esir sayısının 8 bin 640'a ulaştığı ifade edildi.
Alıkoymaların genellikle Cenin, El Halil, Beytüllahim, Nablus, Ramallah, Kudüs ve Eriha gibi kentlerde gerçekleştirildiği aktarıldı.
İşgalcilerin, El Halil kentinin girişlerine, köy ve kasabalarına askeri kontrol noktaları kurduğu aktarıldı.
Siyonist rejimin, alıkoymalar sırasında Filistinlileri darp ettiği, işkence yaptığı ve tehdit ettiği aktarıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan, Katar, BAE, Türkiye, Pakistan ve Endonezya; siyonist rejimin Refah'ı tek yönlü açma söylemine karşı ortak bir açıklama yaparak Filistin halkının yerinden edilmesine yönelik her türlü girişimi reddettiklerini vurguladı.
Mavi Marmara gazisi Mehmet Tunç, ateşkese rağmen Gazze'de süren saldırılara dikkat çekerek, Türkiye'nin siyonist işgal rejimi ile diplomatik, ekonomik ve stratejik tüm ilişkilerini kesmesi çağrısında bulundu.
Filistin Direniş Komiteleri, Yaser Ebu Şebab adlı siyonist işbirlikçinin ölümü üzerine yayımladığı açıklamada, işgalcilerle iş birliğinin "kaçınılmaz bir sonla" sonuçlanacağını vurguladı. Açıklamada, direnişin toplumsal bütünlüğü koruma kararlılığı tekrarlandı.
İngiltere'de faaliyet gösteren Yaşamda İnancın Etkisi Enstitüsü (The Institute for the Impact of Faith in Life – IIFL) tarafından yapılan bir araştırma, küresel savaşların Britanyalıların İslam'ı seçmesinde belirgin bir etken olduğunu ortaya koydu.