Belçikalı sendikalardan üyelerine: israile gidecek silahları yüklemeyin

Belçika'daki nakliye işçileri sendikaları, ülkede üretilen ve siyonist işgal rejimi sözde ordusuna gönderilecek silahların yüklenmemesi çağrısı yaptı.
Liman ve havalimanlarında çalışan üyelerine çağrı yapan Belçika'da nakliye sektöründe örgütlü AVC Puls, BTB, BBTK ve ACV-Transcom, "Filistin'de soykırım devam ederken Belçika'daki havalimanlarında ve limanlardaki işçiler silahların savaş alanına gittiğini görmektedir. Bu silahların yüklenmesi masum insanların öldürülmesine katkı yapmaktadır." ifadelerine yer verdi.
Acil ateşkes çağrısı da yapılan açıklamada "Belçika'daki federal ve yerel hükümetlerin tutarlı olmalarını, Belçika'daki havalimanları ve limanlardan silah sevkiyatı yapılmasına izin vermemelerini talep ediyoruz." denildi.
Belçika, silah üretiminde önde gelen ülkeler arasında yer alıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Savaş kabinesinde de bir dönem görev almış olan Gadi Eisenkot, siyonist rejimin Gazze’de bataklığa saplanacağından endişeli olduğunu belirtti.
İspanyol aktör Javier Bardem, Los Angeles'ta Amerikan televizyon ödül töreninde Filistin halkına destek çağrısında bulundu.
Gazze'deki saldırılarda 64 bin 905 kişi şehit olurken, 164 bin 926 kişi de yaralandı. Son 24 saatte 34 şehit ve 316 yaralı kaydedildi.
Siyonist rejim, Halil'deki İbrahim Camii'nin iç avlusunun çatısını işgal etti. Karar, caminin İslami denetimini zayıflatıyor ve uluslararası hukuka aykırı bulunuyor.