Cenin kuşatma altında: Siyonist rejim yıkımı derinleştiriyor, 22 bin kişi yerinden edildi

Siyonist işgalcilerin Batı Şeria’daki Cenin kenti ve mülteci kampına yönelik saldırıları 99. gününde de tüm şiddetiyle sürüyor. Şehirde altyapı neredeyse tamamen yok edilirken, binlerce insan evsiz kaldı.
Siyonist rejim ordusu, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin kenti ve mülteci kampına yönelik yıkım ve kuşatma operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Cenin Belediye Başkanı Muhammed Cerrar, yaptığı açıklamada, şehrin doğu mahallelerinde geniş çaplı yıkım ve iş makineleriyle yapılan kazı çalışmalarının sabah saatlerinden itibaren devam ettiğini bildirdi.
Cerrar, işgalin başladığı günden bu yana şehrin altyapısında ve mülkiyetlerde yaklaşık 300 milyon dolarlık hasar oluştuğunu belirtti. Kent genelinde 800 konut hasar görürken, 15 bina tamamen yıkıldı. Yıkımlar en çok şehrin doğu kısmı ile El-Hedef Mahallesi'nde yoğunlaştı.
Mülteci kampında ise tablo çok daha ağır. Belediye Başkanı, kamptaki tüm evlerin ve özel mülkiyetlerin ya tamamen ya da kısmen zarar gördüğünü, altyapının ise topyekûn imha edildiğini söyledi. Cenin Mülteci Kampı halen işgal ordusunun mutlak kuşatması altında; giriş çıkışlar yasaklı, kampın girişlerine birkaç gün önce demir kapılar yerleştirildi.
Belediye verilerine göre, işgalin başladığı günden bu yana şehirde 790 aile evlerini terk etmek zorunda kaldı, yalnızca şehirde 380 bina boşaltıldı. Kamp dâhil olmak üzere toplam 22 binden fazla kişi yerinden edildi.
Şehrin ekonomik yapısı da büyük darbe aldı. Cerrar, Cenin’deki bazı bölgelerde ekonomik faaliyetlerin tamamen durduğunu, özellikle batı mahallelerinde hayatın felce uğradığını kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yer alan yardım dağıtım merkezine düzenlenen saldırıda 3 Filistinli şehit olurken 46 kişi de yaralandı.
Gazze’de 598 gündür süren soykırıma katılan Türkiye-israil çifte vatandaşların yargılanabileceğini vurgulayan Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), ilgili kişi ve oluşumlara karşı hukuki sürecin başlatılması çağrısında bulundu.
Siyonist işgal rejiminin sözde ordusunun Gazze kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.
Filistin Topraklarında Ayrım Duvarı ve Yerleşim Karşıtı Direniş Komisyonu, son 24 saat içinde işgal altındaki Batı Şeria'da dört yeni yasa dışı yerleşim noktası kurma girişiminin tespit edildiğini açıkladı.