Cenin'e yönelik işgal saldırısı beşinci ayında
Siyonist işgalciler, Cenin kenti ve mülteci kampına yönelik kuşatma ve saldırılarını 121. gününde sürdürüyor. Altyapı tamamen yok olurken, kamp neredeyse tümüyle yıkıldı. İşgalciler, girişleri kapatıp bölgeyi yaşanmaz hâle getirdi.
Siyonist rejimin Batı Şeria'daki Cenin kenti ve mülteci kampına yönelik kapsamlı saldırıları beşinci ayına girdi. Tam 121 gündür aralıksız süren askeri kuşatma altında kamp ve çevresi büyük bir yıkıma uğradı. İşgalciler, kampın yapısını ve dokusunu tamamen değiştirme amacıyla altyapı yıkımlarını yoğunlaştırırken, bölgeye giriş ve çıkışları tamamen yasakladı.
Bu sabah saatlerinde, işgal askerleri Cenin'in güneyindeki Kabatiye beldesine saldırı düzenledi. Bir Filistinli genç, işgal kurşunuyla karnından vurularak yaralandı. İşgal güçleri burada su, elektrik ve altyapı hatlarını tahrip etti, evlerin çatılarında konuşlanarak bazı binaları askeri karargâha çevirdi. Çok sayıda kişi esir alındı, ana caddede bulunan araçlar da buldozerlerle ezildi.
Dün ise Mislon beldesine baskın yapan işgal güçleri, ana caddeye kontrol noktası kurarak vatandaşların araçlarını tek tek aradı. Aynı gün, kamp çevresinde bulunan bir aile, evini zorla boşaltmak zorunda bırakıldı.
Cenin Belediyesi'nin açıklamasına göre, mülteci kampının sadece yarım kilometrekarelik alanda olmasına rağmen işgalciler yaklaşık 15 yeni yol açtı. Kampın altyapısı tamamen yok edilirken, Cenin genelinde altyapının yüzde 60'ı da kullanılamaz hâle geldi. 120 kilometre yol, 42 kilometre su hattı ve 99 km kanalizasyon hattı tahrip edildi.
Pazartesi günü, işgal askerleri kamp girişindeki meşhur At Heykeli Meydanı'nda konuşlanarak bölgeye girişleri tamamen kapattı.
Kampa ait sınırlı görüntülerde, evlerin, altyapının ve halkın mülklerinin neredeyse tamamen yok edildiği görülüyor. İşgal güçleri askeri birliklerini sürekli artırırken, yaya birliklerini kamp çevresinde konuşlandırıyor. Dün ayrıca Um et-Tut köyü ve Telfit harabesi de işgalciler tarafından basıldı, evler arandı.
Cenin iline bağlı köyler, neredeyse her gün işgal saldırılarına maruz kalıyor. Bölge genelinde sürekli devriye gezen işgal askerleri, halkın hayatını yaşanmaz hâle getirmiş durumda.
Cenin Belediyesi'nin tahminlerine göre, mülteci kampında yaklaşık 600 ev tamamen yıkılmış durumda. Diğer yapılar ise kısmen zarar görmüş ve artık yaşanamaz hâle gelmiş. İşgalciler, bu yok edici saldırılarına hız kesmeden devam ediyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Sağlık Bakanlığı, son 48 saat içinde 3 şehit ve 16 yaralının hastanelere ulaştığını duyurdu. Ateşkesin yürürlüğe girdiği 11 Ekim’den bu yana ise yüzlerce Filistinli şehit oldu.
Birleşmiş Milletler, siyonist rejimin yıl başından bu yana Batı Şeria'da yürüttüğü yıkım ve baskı politikaları nedeniyle binlerce Filistinlinin evsiz bırakıldığını açıkladı.
UNICEF, Gazze'de ağır kış koşulları ve yardımların engellenmesi nedeniyle çocuklar arasında hastalık riskinin hızla arttığını belirterek insani yardımların acilen artırılması çağrısı yaptı.
Dünya Sağlık Örgütü, siyonist rejimin kuşatması ve süren saldırılar nedeniyle Gazze'de binlerce hastanın tedaviye ulaşamadığını, yalnızca son 5 ayda 1092 hastanın tıbbi tahliye beklerken hayatını kaybettiğini açıkladı.