Direniş güçleri işgalcileri hedef aldı: En az 1 ölü, 6 yaralı
Gazze’nin doğusunda direniş güçleri işgalcilere ait iki binayı hedef aldı, en az 1 asker öldü, 6 asker yaralandı. Siyonist rejim, olayla ilgili sansür uygulamaya devam ediyor.
Gazze’de direniş güçlerinin işgal ordusuna yönelik etkili operasyonları devam ediyor. Salı akşamı siyonist rejimin sansür koyarak kamuoyundan gizlemeye çalıştığı "güvenlik olayı"na dair ayrıntılar, işgal medyasında gün yüzüne çıktı.
Direniş unsurları, Han Yunus’un doğusunda işgal askerlerinin bulunduğu bir binayı hedef aldı. Operasyon sonucu bina tamamen çöktü. İşgal kaynakları, içerideki askerlerden birinin öldüğünü, üçünün ise ağır şekilde yaralandığını aktardı. Yaralı askerlerin, saatler süren zorlu kurtarma operasyonunun ardından helikopterlerle hastanelere taşındığı bildirildi.
Çöken binanın enkazında bulunamayan askerin cenazesi, olay yerinin yakınındaki başka bir yapının içinde bulundu. Bu durum, direniş güçlerinin cenazeyi alıkoymaya çalıştığı yönünde değerlendirildi.
Bu operasyonun, aynı gün içinde sansüre uğrayan ikinci büyük güvenlik zafiyeti olduğu belirtildi. Sabah saatlerinde yaşanan ilk olayda da bir binanın çökmesi sonucu 2 işgal askerinin ağır, birinin ise orta derecede yaralandığı açıklanmıştı.
Direnişin bu tarz karmaşık ve nokta atışı operasyonlarla işgal ordusunu sarsmaya devam ettiği belirtildi.
Öte yandan, Saraya el-Kuds savaşçıları, salı günü Han Yunus’un doğusundaki Huzaa bölgesinde bir Merkava tankını RPG ile vurarak alev almasını sağladı.
Son haftalarda direnişin, Rafah, Han Yunus, Beyt Hanun ve Beyt Lahiya gibi bölgelerde arka arkaya düzenlediği operasyonlarda çok sayıda işgal askeri etkisiz hale getirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan, Katar, BAE, Türkiye, Pakistan ve Endonezya; siyonist rejimin Refah'ı tek yönlü açma söylemine karşı ortak bir açıklama yaparak Filistin halkının yerinden edilmesine yönelik her türlü girişimi reddettiklerini vurguladı.
Mavi Marmara gazisi Mehmet Tunç, ateşkese rağmen Gazze'de süren saldırılara dikkat çekerek, Türkiye'nin siyonist işgal rejimi ile diplomatik, ekonomik ve stratejik tüm ilişkilerini kesmesi çağrısında bulundu.
Filistin Direniş Komiteleri, Yaser Ebu Şebab adlı siyonist işbirlikçinin ölümü üzerine yayımladığı açıklamada, işgalcilerle iş birliğinin "kaçınılmaz bir sonla" sonuçlanacağını vurguladı. Açıklamada, direnişin toplumsal bütünlüğü koruma kararlılığı tekrarlandı.
İngiltere'de faaliyet gösteren Yaşamda İnancın Etkisi Enstitüsü (The Institute for the Impact of Faith in Life – IIFL) tarafından yapılan bir araştırma, küresel savaşların Britanyalıların İslam'ı seçmesinde belirgin bir etken olduğunu ortaya koydu.