Dr. Nevaf Tekruri: Gazze'ye yönelik yardımlarınızı artırın
Filistin Âlimler Heyeti Başkanı Dr. Nevaf Tekruri, "Ramazan infak ayıdır, bağış ayıdır, canınızla ve malınızla cihat ayıdır. Ümmetin onurunu savunan Gazze'deki kardeşlerimize yardımlarımızı artıralım." dedi.
İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Filistin Âlimler Heyeti Başkanı Dr. Nevaf Tekruri, Gazze'ye daha fazla destek çağrısında bulundu.
Türkiye halkına seslenen Tekruri "Ey Türkiye'deki halkımız, Allah sizi mükafatlandırsın. Siz gerçek Türkiye halkı, Aksa Tufanı'nın başlangıcından bu yana İnfak ediyorsunuz ve yardım yapıyorsunuz. Ancak size karşı dürüst olmak istiyorum, bu yardımlarınız iyi ama yetersiz." dedi.
"Bugün cömertlik ayı olan Ramazan'ın kapılarındayız, infak ayındayız." diyen Tekruri "Ümmetin onurunu savunan Gazze'deki kardeşlerinizin aç kalmasını kabul edemezsiniz. Türkiye halkının, Gazze halkının aç kalmasını kabul edeceğine inanmıyorum, bu yüzden daha fazla yardım yapmalısınız." ifadelerini kullandı.
Siyonist rejimin istihbarat örgütü MOSSAD'ın Gazze'ye yönelik yalan propagandalarına da değinen Tekruri "Türkiye'den ve diğer ülkelerden bazı sorular aldım. 'Mal ile cihadımızın, bağışlarımızın ve yardımlarımızın Gazze'deki halkımıza ulaşmadığını duyduk' diyorlar. Bağışlarınıza rağmen Gazze halkının açlıktan öldüğünü görürseniz, 'Bağışlarımız yetmiyor, iki katına çıkarmalıyız' demelisiniz. İnsanların muhtaç olduğunu görürseniz, bu hiçbir yardımın gelmediğinden değil, gelen yardımların yeterli olmamasındandır. Bu nedenle bağışlarınızı artırın. Ramazan infak ayıdır, bağış ayıdır, canınızla ve malınızla cihat ayıdır." şeklinde konuştu.
Tekruri, konuşmasını Muhammed Suresi'nin 38'inci ayetini okuyarak tamamladı:
"(Ey müminler!) İşte siz Allah yolunda harcama yapmaya çağrılıyorsunuz fakat içinizden bir kısmı cimrilik ediyor. Halbuki cimrilik eden ancak kendine karşı cimrilik etmiş olur; zira Allah zengindir, siz ise yoksulsunuz. Eğer hak çağrısına sırtınızı dönerseniz Allah sizin yerinize başka bir topluluk getirir; sonra onlar sizin gibi olmazlar. " (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Sağlık Bakanlığı, son 48 saat içinde 3 şehit ve 16 yaralının hastanelere ulaştığını duyurdu. Ateşkesin yürürlüğe girdiği 11 Ekim’den bu yana ise yüzlerce Filistinli şehit oldu.
Birleşmiş Milletler, siyonist rejimin yıl başından bu yana Batı Şeria'da yürüttüğü yıkım ve baskı politikaları nedeniyle binlerce Filistinlinin evsiz bırakıldığını açıkladı.
UNICEF, Gazze'de ağır kış koşulları ve yardımların engellenmesi nedeniyle çocuklar arasında hastalık riskinin hızla arttığını belirterek insani yardımların acilen artırılması çağrısı yaptı.
Dünya Sağlık Örgütü, siyonist rejimin kuşatması ve süren saldırılar nedeniyle Gazze'de binlerce hastanın tedaviye ulaşamadığını, yalnızca son 5 ayda 1092 hastanın tıbbi tahliye beklerken hayatını kaybettiğini açıkladı.