DSÖ: Gazze'ye hızlı bir şekilde sağlık malzemeleri ve yakıt ulaştırılmalı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), insani krizin yaşandığı Gazze Şeridi'ne hızlı bir şekilde sağlık malzemeleri ve yakıt ulaştırılması gerektiğini belirtti.
DSÖ'den yapılan yazılı açıklamada, işgal altındaki Filistin topraklarındaki çatışmaların dördüncü gününde sağlık ve insani yardıma erişim çağrısında bulunuldu.
DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus'un, Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldiği belirtilen açıklamada, "Sisi, DSÖ'nün sağlık ve diğer insani yardım malzemelerinin Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze'ye ulaştırılmasını kolaylaştırma yönündeki talebini kabul etti. Bu tür ulaşım koridorlarının korunması gerekir" ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki hastanelerde kullanılan yakıtın birkaç gün içinde biteceği ve jeneratörlerin çalışmayacağı belirtildi.
Sağlık malzemelerinin de tükenme noktasına geldiği belirtilen açıklamada, yeni sağlık malzemelerinin ve yakıtın mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde Gazze'ye ulaştırılması gerektiği vurgulandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.