Elazığ El Aksa Platformu Temsilcisi Eryılmaz: Yüreği Gazze için yanan herkesi Ankara'daki yürüyüşe bekliyoruz

Elazığ El Aksa Platformu Temsilcisi Ersin Eryılmaz, Türkiye’nin yedi bölgesinden sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 10 Ağustos’ta Ankara’da gerçekleştirilecek “Gazze’ye İnsani Koridor” yürüyüşü için çağrıda bulundu.
Türkiye’nin yedi bölgesini temsilen bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Gazze’deki insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla 10 Ağustos Pazar günü Ankara’da kitlesel bir yürüyüş düzenleyecek.
“Anadolu’dan Meclis’e, Meclis’ten Gazze’ye İnsani Koridor” temasıyla yapılacak yürüyüşe davet eden Elazığ El Aksa Platformu Temsilcisi Ersin Eryılmaz, TBMM’den acil insani yardım koridorunun açılması için somut adımlar atılmasını istedi.
İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada Eryılmaz, "Elazığ’dan El Aksa Platformu adına ve Doğu Anadolu Bölgesi’ni temsilen, Anadolu Sivil Toplum Platformları çatısı altında bugün Ankara’da buluştuk. Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret ettik ve burada, Pazar günü gerçekleştireceğimiz 'Anadolu’dan Meclis’e, Meclis’ten Gazze’ye Acil İnsani Yardım Koridoru' yürüyüşüne ilişkin çağrıda bulunduk. Çünkü Gazze direnişi şu anda en kritik noktalardan birinde bulunuyor. Soykırım, insanlık tarihinde belki de eşi benzeri görülmemiş bir vahşetle sürdürülüyor. Orada 2 milyon insan açlıkla ölüm tehlikesiyle karşı karşıya. Bu tehlikeyi ortadan kaldıracak somut adımların atılması hemen atılması noktasında bir yürek yangınımız var. İnşallah bunu ifade etmek ve yetkililerimizin hemen, ellerinden gelen her şeyi yapmaları gerektiğini hatırlatmak için Pazar günü toplanacağız. Güvenpark’tan Türkiye Büyük Millet Meclisine yürüyeceğiz. Yüreği Gazze için yanan Anadolu’nun dört bir yanındaki tüm kardeşlerimizi bu yürüyüşe davet ediyoruz." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
BM'nin konut hakkı raportörü Balakrishnan Rajagopal, siyonist rejimin Gazze'de sürdürdüğü soykırımın en ağır aşamasına ulaştığını belirterek, ülkelere silah ihracatını derhal durdurma çağrısı yaptı.
Siyonist rejim sözde Başbakanı Netanyahu, Batı Şeria'da egemenlik ilanı hazırlıklarının kamuoyuna yansıtılmaması için bakanlarına "sessizlik" talimatı verdi. Planın gizli tutulmasının nedeni, ABD Başkanı Trump'ın desteğini kaybetme endişesi.
Gazze'de işgalcilerin saldırıları katliama dönüştü. Farklı bölgelerde düzenlenen hava, kara ve topçu saldırılarında 126 Filistinli şehit oldu. Şehitler arasında yardım bekleyen 24 sivil de bulunuyor.
Siyonist rejimin Gazze'ye düzenlediği son saldırıda aynı aileden 11 kişi hayatını kaybetti.