Filistinli esir cezaevinde şehid edildi

Filistinli esir Abdurrahman Bassem el-Bahash'ın siyonist işgal rejiminin Megiddo hapishanesinde şehid edildiği belirtildi.
Siyonist işgal rejimi zindanlarındaki Filistinlilere yönelik şiddet ve işkenceler devam ediyor.
Filistin Esirler Heyeti ile Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan ortak yazılı açıklamada, Mescid-i Aksa Şehitleri Tugayları üyesi Abdurrahman Bassem el-Bahash'ın siyonist işgal rejiminin Megiddo hapishanesinde şehid edildiği ifade edildi.
Nablus kentinden olan 23 yaşındaki esirin, Haziran 2022'de alıkonulduğu ve işgal güçlerine ateş açmak, düşman örgütle irtibat kurmak ve yasa dışı faaliyette bulunmak gibi sözde suçlamalarla cezaevine konulduğu aktarıldı.
Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim'den sonra siyonist işgal rejimi zindanlarındaki Filistinlilere yönelik "şiddet, işkence, ağır darp ve aç bırakma" gibi insan hakları ihlalleri arttı.
Daha önce işgal hapishanelerinde en az 6 Filistinli esirin daha şehid edildiği belirtilmişti.
Şehid edilen esirlerden en az ikisinin cesedinde işkence izleri bulunduğu, cesetlerden birinin otopsisinde göğüs kemikleri ve kaburgalarında kırıklar görüldüğü, boynunda ve kafasında işkence izlerine rastlandığı aktarılmıştı.
Filistin Esirler Cemiyeti ve Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinin yayımladığı raporlar ve açıklamalar, cezaevlerindeki Filistinlilere yönelik "şiddet, işkence, ağır darp, aç bırakma, aşağılama, tıbbi ihmal, taciz ve tehdit" gibi ağır insan hakları ihlallerinin arttığını gösteriyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), işgal çetesinin yürüttüğü soykırım nedeniyle Gazze'deki insani yardım sisteminin tamamen çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Siyonist işgal ordusu, bugün yine sivilleri hedef aldı. Han Yunus'un batısındaki "Mawasi" bölgesinde ve Gazze kentinin kuzeyinde gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda en az 9 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
HAMAS Hareketi, siyonist işgalcilerin dün gece uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Özgürlük Gemisi'ne insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıyı, organize devlet terörü ve açık denizlerde korsanlık olarak nitelendirdi.
İşgalci siyonistler, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir katliam daha gerçekleştirdi. Katliamda çok sayıda şehid ve yaralı olduğu bildirildi.