Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Gazeteci Yazar Veysi Demir, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarında gazetecilerin bilinçli bir şekilde hedef alındığını belirterek, şu ana kadar 196 gazetecinin katledildiğini vurguladı.
7 Ekim 2023'te başlayan "Aksa Tufanı Harekâtı"ndan bu yana, Gazze'deki şehid sayılarının 44 bini geçtiğini belirten Gazeteci Yazar Demir, yaralı sayısının ise yüzbinlerce olduğunu ifade etti. Demir, enkaz altındaki sivillerin kurtarılmasının engellendiğini, çünkü buna izin verilmediğini dile getirdi.
Gazetecilerin bilinçli bir şekilde hedef alındığını belirten Demir, bunun arkasında işgal rejiminin dünya kamuoyuna yaptığı katliamları duyurulmasını engellemeye yönelik bir strateji olduğunu söyledi. Demir, gazetecilerin hedef alınmasına dünya çapında yeterli tepkinin de verilmediğini eleştirdi.
"Sağlıkçılar ve gazeteciler en çok saldırıya uğruyor"
İşgalcilerin Gazze'ye yönelik saldırılarının halen yoğun bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Demir, "Şu ana kadar 44 binden fazla sivil hayatını kaybetmiş ve yüzbinlerce insan yaralanmıştır. Enkaz altında kalan sivillerin kurtarılması ise ciddi bir zorlukla karşı karşıyadır, çünkü kurtarılmalarına izin verilmiyor. Bunun yanı sıra, Gazze Şeridi'nde işgalci güçler tarafından en fazla zarar verilen ve en çok saldırıya uğrayan sektör sağlık sektörü ve sağlık çalışanlarıdır. Sağlık çalışanlarından sonra ise gazeteciler hedef alınmaktadır." dedi.
Veysi Demir
"Katliamların duyurulmasını istemedikleri için gazetecileri hedef alıyorlar"
Gazze'deki Medya Ofisi ve Filistin Gazeteci Sendikası'nın verdiği bilgilere göre, şu ana kadar 196 gazetecinin şehid olduğunu, onlarca gazetecinin de alıkonulduğunu aktaran Demir, şöyle devam etti:
"Gazetelerin bilinçli bir şekilde hedef alınmasının ve gazetecilerin alıkonulmasının bir sebebi vardır. İşgalci terör örgütü israil, katliamlarının dünya kamuoyuna duyurulmasını istememekte ve Filistinlileri susturarak bu gerçeklerin örtbas edilmesini hedeflemektedir. Bu nedenle gazeteciler ve onların aileleri bilinçli olarak hedef alınmaktadır. Ancak bu konuda önemli bir sorun da şudur: Gazetecilerin kasıtlı olarak hedef alındığı halde, maalesef ülkemizde ve dünya çapında gazeteci sendikaları ve örgütleri bu duruma yeterince tepki göstermemektedir."
"Haklar, Müslümanlar söz konusu olunca görmezden geliniyor"
"Gazze'deki gazetecilerle ilgili haklar, insan hakları, ifade özgürlüğü, kadın hakları ve çocuk hakları, 7 Ekim'deki Aksa Tufanı'ndan bu yana göz ardı edilmektedir" diyen Demir, "Bu haklar, maalesef Müslümanlar söz konusu olduğunda görmezden gelinmekte ve gündeme getirilmemektedir. Bu duruma dikkat çekmek istiyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalci siyonistlerin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de sürdürdüğü soykırımda şehid ve yaralı sayısı her geçen gün artıyor. Bir nebze de olsa yaralara merhem olmak için Yetimler Vakfı'nın Gazze'ye gönderdiği sağlık ekibi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Kemal Adwan Hastanesi Başhekimi Dr. Hüsam'ın nerede olduğuna ilişkin bir bilginin bulunmadığını belirten Malatya'daki hekimler ve sağlık çalışanları, vakarlı ve onurlu duruşuyla direnişin sembollerinden biri olan Dr. Hüsam'ın serbest bırakılması ve hastanelerin dokunulmazlığının sağlanması için işgal rejimi üzerindeki uluslararası baskının arttırılması çağrısında bulundular.
Bursa’da sağlık çalışanları, Gazze’deki soykırıma dikkat çekmek için 60. haftada "Sessiz yürüyüş" düzenledi. Yapılan açıklamada Kemal Adwan Hastanesi’ne saldırılar ve Dr. Hüsam Ebu Safiyye’nin alıkonulmasına vurgu yapıldı.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) sağlık çalışanları, akademisyenler ve öğrenciler, düzenledikleri yürüyüşle siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.