Gazze Şeridi sınırındaki Filistinliler okullara sığınıyor
Gazze'de yaklaşık 137 bin Filistinli, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) okullarına sığındı.
Siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarından etkilenen Filistinlilere ilişkin açıklama yapan UNRWA, 7 Ekim'den bu yana 137 binden fazla Filistinlinin Gazze Şeridi'ndeki 83 okula sığındığını duyurdu.
UNRWA'dan yapılan açıklamada, saldırılar nedeniyle 14 gıda dağıtım merkezinin kapandığı, bu nedenle yarım milyon insanın hayati önem taşıyan gıda yardımından mahrum kaldığı belirtildi.
Açıklamada, Gazze Şeridi'nde yerlerinden edilmiş ailelerin barındığı bir okulun da siyonist rejim tarafından bombalandığı kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan, Katar, BAE, Türkiye, Pakistan ve Endonezya; siyonist rejimin Refah'ı tek yönlü açma söylemine karşı ortak bir açıklama yaparak Filistin halkının yerinden edilmesine yönelik her türlü girişimi reddettiklerini vurguladı.
Mavi Marmara gazisi Mehmet Tunç, ateşkese rağmen Gazze'de süren saldırılara dikkat çekerek, Türkiye'nin siyonist işgal rejimi ile diplomatik, ekonomik ve stratejik tüm ilişkilerini kesmesi çağrısında bulundu.
Filistin Direniş Komiteleri, Yaser Ebu Şebab adlı siyonist işbirlikçinin ölümü üzerine yayımladığı açıklamada, işgalcilerle iş birliğinin "kaçınılmaz bir sonla" sonuçlanacağını vurguladı. Açıklamada, direnişin toplumsal bütünlüğü koruma kararlılığı tekrarlandı.
İngiltere'de faaliyet gösteren Yaşamda İnancın Etkisi Enstitüsü (The Institute for the Impact of Faith in Life – IIFL) tarafından yapılan bir araştırma, küresel savaşların Britanyalıların İslam'ı seçmesinde belirgin bir etken olduğunu ortaya koydu.