Gazze'de 161 BM görevlisi öldürüldü
Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'de 7 Ekim'den bu yana 161 çalışanının öldürüldüğünü duyurdu.
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları 144 gündür devam ediyor.
Halkı zorla açlık ve susuzluğa maruz bırakan, yaklaşık 30 bin Filistinliyi şehid eden siyonist rejim, 7 Ekim'den bu yana 161 BM çalışanını da öldürdü.
BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) yayımladığı raporda "7 Ekim'den bu yana Gazze'de 161 BM çalışanı öldürüldü. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, 7 Ekim 2023 -12 Şubat 2024 tarihlerinde sağlık hizmetlerine yönelik 378 saldırı gerçekleşti, 98 sağlık kuruluşu ile 98 ambulans etkilendi." ifadelerine yer verildi.
Raporda, "BM Nüfus Fonu (UNFPA) Gazze'de yeni doğan bebeklerin, annelerinin doğum öncesi veya doğum sonrası sağlık kontrolüne gidememesi nedeniyle hayatını kaybettiğini, kesintisiz bombardımanlar, güvenlik arayışıyla kaçma ve endişenin erken doğumlara yol açtığını bildiriyor." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Sağlık Bakanlığı, son 48 saat içinde 3 şehit ve 16 yaralının hastanelere ulaştığını duyurdu. Ateşkesin yürürlüğe girdiği 11 Ekim’den bu yana ise yüzlerce Filistinli şehit oldu.
Birleşmiş Milletler, siyonist rejimin yıl başından bu yana Batı Şeria'da yürüttüğü yıkım ve baskı politikaları nedeniyle binlerce Filistinlinin evsiz bırakıldığını açıkladı.
UNICEF, Gazze'de ağır kış koşulları ve yardımların engellenmesi nedeniyle çocuklar arasında hastalık riskinin hızla arttığını belirterek insani yardımların acilen artırılması çağrısı yaptı.
Dünya Sağlık Örgütü, siyonist rejimin kuşatması ve süren saldırılar nedeniyle Gazze'de binlerce hastanın tedaviye ulaşamadığını, yalnızca son 5 ayda 1092 hastanın tıbbi tahliye beklerken hayatını kaybettiğini açıkladı.