Gazze'de 175 günde 32 bin 623 Müslüman şehid edildi

İşgalci siyonist rejimin Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şehid olan Filistinlilerin sayısının 32 bin 623'e yükseldiği belirtildi.
Siyonist işgal rejimi sözde ordusu, Gazze Şeridi'ndeki katliam ve soykırımına 175 gündür devam ediyor.
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, işgalcilerin son 24 saatte Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 71 kişinin şehid olduğu, 112 kişinin yaralandığı belirtildi.
Filistin Sağlık Bakanlığı, işgalci siyonist rejimin saldırılarında şu ana kadar 32 bin 623 kişinin şehid olduğunu duyurdu.
Yaralıların sayısının ise 75 bin 92'ye çıktığı ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik soykırım saldırıları sürerken, işgalcilerin son 24 saatte düzenlediği hava saldırılarında en az 56 Filistinli şehit oldu. Okul ve yardım bekleme noktaları özellikle hedef alındı.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.