Gazze'de on binlerce Filistinliden haber alınamıyor

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, siyonist işgal rejiminin katliam ve soykırım yaptığı Gazze'de kayıp yardım hattına 7 binden fazla çağrı geldiğini, on binlerce Filistinliden ise haber alınamadığını bildirdi.
Siyonist işgal rejiminin 7 Ekim 2023'te Gazze'ye yönelik başlattığı saldırıları sürerken on binlerce Filistinliye ulaşılamadığı belirtildi.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), kayıp kişiler için açılan yardım hattına savaşın başından beri en az 7 bin çağrı geldiğini duyurdu.
ICRC'nin siyonist rejim birimi sözcüsü Sarah Davies, Gazze Şeridi'ndeki kaosta iletişimin neredeyse imkânsız hale geldiğini, çatışmalarda toplamda kaç kişinin kaybolduğunun bilinmediğini söyledi.
Davies "Çatışmanın başlarında Gazze'de binlerce kişi evlerini terk edip güneye doğru gitti. Bu süreçte örneğin çocuğunuzu ya da yaralı bir yakınınızı kaybederseniz, onları tekrar bulmak inanılmaz derecede zor olabilir. İnsanlar bize çatışmanın en acı verici kısmının açlık ya da tehlikeden ziyade, akrabalarından ayrı kalmak ve onların akıbetini bilmemek olduğunu söylüyor." dedi.
Siyonist işgal rejiminin esir aldığı Filistinlilerle iletişimin koptuğuna dikkat çeken Batı Şeria merkezli Addameer Mahkûm Destek ve İnsan Hakları Derneği örgütünden Tala Nasır, en az bin Filistinlinin haklarındaki suçlamalar açıklanmaksızın hapiste tutulduğunu söyledi. Nasır, bu kişilerin ailelerine veya yakınlarına hiçbir bilgilendirme yapılmadığını belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.