Gazze'de şehit sayısı 322'ye yükseldi

Siyonist işgal rejiminin gece saatlerinde Gazze'ye yönelik başlattığı katliam ve soykırımında şu ana kadar en az 322 Filistinlinin şehit olduğu belirtildi.
Gazze Hükümet Medya Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada "Şu ana kadar Gazze Şeridi'nde 322'den fazla şehit ve kayıp var, ayrıca 5 saat içinde onlarca kişi yaralandı." denildi.
"Bu vahşi katliamlar, Gazze'nin felaket boyutunda bir kuşatma altına girdiği ve tüm geçişlerin kapatıldığı bir dönemde gerçekleşiyor." denilen açıklamada, "Bu da insani durumu daha önce görülmemiş şekilde zorlaştırdı. Uluslararası toplumu, Birleşmiş Milletleri, Güvenlik Konseyi'ni ve insan hakları ile insani yardım örgütlerini sessizlik çemberinden çıkmaya ve bu katliamları durdurmak için derhal harekete geçmeye çağırıyoruz." ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Şu ana kadar, insani durumun zorluğu ve yakıt yetersizliği nedeniyle ulaşımın felç olması sebebiyle birçok şehidin naaşının hastanelere ulaştırılması mümkün olamamıştır. Bu şehitlerin ve kayıpların çoğu kadınlar, çocuklar ve yaşlılardan oluşuyor. Bu, insanı, toprağı ve Filistin tarihini hedef alan kitlesel soykırım suçudur." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.