Gazze'ye çocuk aşıları ulaştırıldı

Siyonist rejimin saldırı ve ablukası altında bulunan Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana ilk kez çocuk aşıları ulaştırıldı.
Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, yaptığı yazılı açıklamada, Refah Sınır Kapısı üzerinden ilk kez rutin çocuk aşılarının Gazze'ye sevk edildiğini belirtti.
Gazze Şeridi'nde siyonist rejimin saldırı ve ablukası nedeniyle kritik salgın durumunun olduğunu ifade eden Keyle, aşıların çocuk felci, kızamık, kızamıkçık, kabakulak ve diğer rutin aşıları kapsasığını ifade etti.
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonunun (UNICEF) bağışladığı aşılara ek olarak Filistin hükümeti tarafından satın alınan aşıların, 8 ila 14 aylık bir süre için yeterli olduğu kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal rejimi gazetelerinden Haaretz, Gazze'deki soykırımın askerler üzerinde yıkıcı psikolojik etkiler bıraktığını; binlerce askerin görevini terk ettiğini veya artık çatışmaya elverişli olmadığını yazdı.
ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'deki esirlerin "canlı kalkan" olarak kullanıldığına dair siyonist basında çıkan iddiaları tekrarladı. HAMAS ise bu sözleri "açık bir yalan ve işgale hizmet eden propaganda" diye niteledi.
İşgal basınına göre Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, "Aşama iki" olarak adlandırılan kara saldırısının hazırlıklarını tamamladı. İşgal hükümeti, 320 bini aşkın Filistinlinin evlerinden zorla çıkarıldığını ve bunun kara saldırısının önünü açtığını duyurdu.
Gazze'de işgalci saldırılarının bilançosu her geçen saat ağırlaşıyor. Farklı noktalara düzenlenen hava saldırılarında 62 Filistinli daha şehit oldu. Saldırılar, özellikle şehir merkezindeki yerleşimleri ve sivillerin sığındığı çadırları hedef aldı.