Gazze'ye insani yardım taşıyan 26 tır daha girdi
Siyonist işgal rejiminin abluka ve yoğun bombardımanı altındaki Gazze Şeridi'ne 26 yardım tırının daha girdiği belirtildi.
Filistin Kızılayı'nın verdiği bilgiye göre, dün 26 yardım tırı daha Mısır'la olan Refah sınır kapısından Gazze Şeridi'ne girdi.
Yardım tırlarında su, gıda maddesi ve ilaç bulunduğu belirtildi.
Bu gelişmeyle kuşatma altındaki bölgeye yardım girişinin başlamasından bu yana gelen toplam tır sayısının 144'e ulaştığı ifade edildi.
Ancak şu ana kadar yakıta izin verilmediği kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Sağlık Bakanlığı, son 48 saat içinde 3 şehit ve 16 yaralının hastanelere ulaştığını duyurdu. Ateşkesin yürürlüğe girdiği 11 Ekim’den bu yana ise yüzlerce Filistinli şehit oldu.
Birleşmiş Milletler, siyonist rejimin yıl başından bu yana Batı Şeria'da yürüttüğü yıkım ve baskı politikaları nedeniyle binlerce Filistinlinin evsiz bırakıldığını açıkladı.
UNICEF, Gazze'de ağır kış koşulları ve yardımların engellenmesi nedeniyle çocuklar arasında hastalık riskinin hızla arttığını belirterek insani yardımların acilen artırılması çağrısı yaptı.
Dünya Sağlık Örgütü, siyonist rejimin kuşatması ve süren saldırılar nedeniyle Gazze'de binlerce hastanın tedaviye ulaşamadığını, yalnızca son 5 ayda 1092 hastanın tıbbi tahliye beklerken hayatını kaybettiğini açıkladı.