Gazze'ye yönelik saldırılar gece boyunca sürdü: En az 70 şehid

Abluka altındaki Gazze'ye yönelik hava, kara ve denizden saldırılarını sürdüren siyonist işgal rejimi, gece boyunca en az 70 Filistinliyi daha şehid etti.
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları gece boyunca devam etti.
Kentteki sivil yerleşim yerlerine savaş uçaklarının düzenlediği saldırılar sonucu şehidler ve yaralananlar oldu.
İşgalcilerin Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kenti ile Nuseyrat'a düzenlediği hava saldırılarında en az 34 kişi katledildi.
Zeytun Mahallesi'ne düzenlenen hava saldırılarında bazı binaların yıkılması sonucu çok sayıda kişi şehid oldu ve yaralandı.
Refah'ın doğu kesimindeki Cenine Mahallesi'ne düzenlenen saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 8 kişi şehid edildi, bazı kişiler de yaralandı.
Han Yunus'un El-Mevasi bölgesine giren işgalciler, yerinden edilen Filistinlilere tankla düzenlediği saldırılarda 26 kişiyi katletti.
Birçok bölgede çatışmaların devam ettiği belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.