Hakikatin bedeli: Gazze'de 275 Filistinli gazeteci şehit edildi
Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi, 2025 yılı boyunca görev başında 56 Filistinli gazetecinin şehit edildiğini açıkladı. Soykırım saldırılarının başladığı günden bu yana şehit edilen gazeteci sayısı ise 275'e yükseldi.
Gazze'de faaliyet gösteren Hükümet Medya Ofisi, Filistinli gazetecilerin maruz kaldığı ağır tabloyu ortaya koyan çarpıcı veriler paylaştı. Açıklamaya göre, 2025 yılı içerisinde görevlerini icra ederken 56 gazeteci siyonist rejimin saldırıları sonucu şehit oldu. 7 Ekim 2023'te başlayan soykırım sürecinden bu yana şehit edilen gazeteci sayısı 275'e ulaştı.
Ofis, üç gazetecinin akıbetinin hâlâ bilinmediğini, 420'den fazla gazetecinin ise görev sırasında farklı derecelerde yaralandığını bildirdi. Ayrıca 50 gazetecinin esir alındığı, işkenceye maruz bırakıldığı ve bunun silahlı çatışmalarda gazetecilerin korunmasını öngören tüm uluslararası sözleşmelerin açık ihlali olduğu vurgulandı.
Açıklamada, bu rakamların Filistinli gazetecilere yönelik sistematik bir hedef alma politikasını ortaya koyduğu ifade edilerek, siyonist rejimin hakikatin sesini susturmak için öldürme, sindirme ve tutuklama yöntemlerine başvurduğu kaydedildi. Bu uygulamaların, insani değerleri ve uluslararası hukuku ağır biçimde çiğnediği belirtildi.
Medya Ofisi, Filistinli gazetecilerin tüm baskılara rağmen "bilinç ve onur mücadelesinin" ayrılmaz bir parçası olduğunu, işgalcilerin karartma ve dezenformasyon çabalarına karşı gerçekleri dünyaya aktarmayı sürdürdüğünü vurguladı. Gazetecilerin, özgür Filistin anlatısının taşıyıcısı olarak hakikatin safında durmaya devam ettiği ifade edildi.
Bu verilerin, her yıl 31 Aralık'ta anılan "Filistinli Gazeteciye Vefa Günü" öncesinde açıklanmasının ayrıca anlamlı olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, bugünün, en zor şartlarda dahi görevlerini cesaret ve sadakatle yerine getiren "hakikatin neferlerine" bir vefa sembolü olduğu kaydedildi.
Medya Ofisi son olarak, bu yılki anmanın, iki yıldır süren ve soykırım boyutuna ulaşan saldırıların gölgesinde gerçekleştiğini, gazeteciler ve medya kurumlarının bilinçli biçimde hedef alınmasının, özgür sesi susturma ve gerçekleri gizleme çabasının bir parçası olduğunu vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Aralarında 8 Avrupa ülkesinin de bulunduğu 10 ülke, Gazze'de derinleşen insani felaket karşısında siyonist rejimden geçişleri açmasını, yardım akışını engelleyen kısıtlamaları kaldırmasını ve insani kurumların kesintisiz çalışmasını sağlamasını istedi.
Gazze'de şiddetli soğuk ve fırtına nedeniyle 3 kişi şehit olurken, siyonist rejim ateşkes anlaşmasını 83'üncü gününde de ihlal etmeyi sürdürdü. Hava saldırıları, topçu atışları ve açılan ateş sonucu yaralılar var; Batı Şeria'da ise bir genç şehit edildi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın baskısıyla siyonist rejim Başbakanı Netanyahu'nun Gazze'de ateşkesin ikinci aşamasına ilerlemeyi kabul ettiği, Washington'un ayrıca Batı Şeria'daki saldırgan politikaların yumuşatılmasını istediği bildirildi.