HAMAS: Batı Şeria'daki siyonist saldırılar Filistinlilerin direniş ve kararlılığını artıyor
HAMAS yöneticilerinden Mahmud Merdavi, Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırıların arttığını belirterek, Yahudi çetelerin ev ve tarım tesislerini yıkması ile Ramallah'ın kuzeyindeki bir fabrikanın yakılmasına tepki gösterdi. Merdavi, bu saldırıların Filistinlileri topraklarından sürme amacına ulaşamayacağını bildirdi.
HAMAS yöneticilerinden Mahmud Merdavi, Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırıların tırmandığına dikkati çekerek, işgalci saldırıların Filistin halkının topraklarına bağlılığını ve direniş kararlılığını daha da güçlendireceğini belirtti.
Merdavi, yaptığı yazılı açıklamada, Batı Şeria'daki Filistinlilere yönelik Yahudi çete saldırılarının yanı sıra Ürdün Vadisi'nde çok sayıda ev ile tarım ve sanayi tesisinin yıkıldığını, Ramallah'ın kuzeyinde bir fabrikanın da yakıldığını ifade etti.
Söz konusu saldırıların, Yahudi çetelerin işlediği organize terörün boyutunu ortaya koyduğunu belirten Merdavi, bu grupların işgalci yönetimin koruması altında hareket ettiğini kaydetti.
Merdavi, saldırıların Filistinlileri öldürme, yakma ve korkutma yoluyla topraklarından sürmeyi ve bölgeyi Filistinlilerden arındırmayı amaçladığını belirterek "Bu suçlar, hedeflerine ulaşamayacak ve halkımızın topraklarında kalma kararlılığını kıramayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
İşgalci yönetimin Batı Şeria'da artan saldırıların sorumluluğunu taşıdığını belirten Merdavi, uluslararası topluma da çağrıda bulundu.
Merdavi, uluslararası toplumun sessizliğini ve "yetersiz tepkilerini" sona erdirmesi gerektiğini belirterek, bu tutumun işgalcileri ve Yahudi çeteleri saldırılarını sürdürme konusunda cesaretlendirdiğini ifade etti.
Filistinlilere dayanışma ve direniş çağrısı
Merdavi, saldırıların hedefindeki köy ve beldelerde yaşayan Filistinlilere dayanışma ve birliklerini güçlendirme, Yahudi çete saldırılarına karşı mevcut tüm imkanlarla korunma ve karşı koyma çağrısında bulundu.
Batı Şeria'da Yahudi çete saldırılarının, yasa dışı yerleşim faaliyetlerinin genişlemesi ve sahada yeni fiili durumlar oluşturulmasıyla eş zamanlı arttığını belirten Merdavi, bu saldırıların Filistinlilerin bölgedeki varlığını ortadan kaldırmayı hedefleyen sistematik bir planın parçası olduğunu kaydetti.
Merdavi, Yahudi çetelerin bu süreçte işgalcilerin sahadaki ileri kolu olarak kullanıldığını belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Filistin Esirler Medya Ofisi, işgal hapishanelerinde 17 Ürdünlü esirin tutulduğunu, 34 Ürdünlünün ise akıbetinin bilinmediğini açıkladı. Ailelerin yakınlarından haber alamadığı belirtilirken, esirlerin Kızılhaç aracılığıyla aileleriyle iletişim kurmasının da 1000 günü aşkın süredir engellendiği bildirildi.
Gazze'de yaşanan soykırım ve çocukların maruz kaldığı ağır koşullara dikkat çeken Gaziantepli çocuklar, kendi günlük yaşamlarıyla Filistinli çocukların hayatlarını karşılaştırarak savaşın sona ermesi ve çocukların özgürce yaşayabilmesi çağrısında bulundu.
Gazze'deki hükümet, siyonist rejimin 10 Ekim 2025'te yürürlüğe giren ateşkesi 315 günde 4 bin 379 kez ihlal ettiğini bildirdi. İhlallerde 1286 Filistinli şehit oldu, 4 bin 257 kişi yaralandı, 180 kişi alıkonuldu.