HAMAS: Netanyahu ateşkes anlaşmasını bozma kararı aldı

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), siyonist rejim sözde başbakanı Binyamin Netanyahu ve aşırı sağcı hükümetinin ateşkes anlaşmasını bozmaya yönelik karar aldığını açıkladı.
HAMAS, yayımladığı basın açıklamasında "Netanyahu ve Nazi hükümeti, Gazze Şeridi'ndeki savunmasız sivillere karşı saldırganlığı ve soykırım savaşını yeniden başlattı." ifadelerine yer verdi.
Birleşmiş Milletleri ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acilen toplanarak işgalci saldırıyı durdurmaya zorlayacak bir karar almaya, ayrıca saldırıların durdurulmasını ve Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesini öngören 2735 sayılı kararı uygulamaya çağıran HAMAS "Suçlu Netanyahu ve Nazi siyonist işgal, Gazze'ye yönelik bu hain saldırının ve kuşatma altındaki Filistin halkımıza karşı yürütülen vahşi savaş ile sistematik aç bırakma politikasının tüm sonuçlarından sorumludur." ifadelerine yer verdi.
HAMAS ayrıca, Netanyahu ve aşırı sağcı hükümetinin ateşkes anlaşmasını bozarak Gazze'deki esirleri bilinmez bir akıbete sürüklediğini belirtti.
Arabulucuların, Netanyahu ve siyonist işgalin anlaşmayı ihlal etmesi ve onu yok sayması konusunda tam sorumluluk taşıdığını vurgulayan HAMAS, Arap Birliği'ni ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nı, Filistin halkının direnişine destek verme ve Gazze Şeridi'ne uygulanan zalim ablukayı kaldırma yönünde tarihî sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin bildirdiğine göre, siyonist savaş uçakları, 18 aydır kesintisiz devam eden soykırım savaşını sürdürerek Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine eş zamanlı olarak yoğun bombardıman gerçekleştirdi.
Gazze'nin güneyindeki Refah ve Han Yunus başta olmak üzere, Gazze kent merkezi ve kuzey Gazze'ye aniden saldırılar düzenleyen işgal savaş uçakları, yoğun hava bombardımanı ile bölgeyi ateş çemberine aldı.
İşgal medyasına göre, Gazze'ye yönelik bu saldırılara 100 savaş uçağı katıldı.
Filistin Enformasyon Merkezi, en az 150 şehit verildiğini bildirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), işgal çetesinin yürüttüğü soykırım nedeniyle Gazze'deki insani yardım sisteminin tamamen çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Siyonist işgal ordusu, bugün yine sivilleri hedef aldı. Han Yunus'un batısındaki "Mawasi" bölgesinde ve Gazze kentinin kuzeyinde gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda en az 9 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
HAMAS Hareketi, siyonist işgalcilerin dün gece uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Özgürlük Gemisi'ne insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıyı, organize devlet terörü ve açık denizlerde korsanlık olarak nitelendirdi.
İşgalci siyonistler, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir katliam daha gerçekleştirdi. Katliamda çok sayıda şehid ve yaralı olduğu bildirildi.