HAMAS, Türkiye'nin UAD'de soykırım davasına müdahil olmasını memnuniyetle karşıladı

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), Türkiye Cumhuriyeti'nin Güney Afrika Cumhuriyeti'nin siyonist rejime karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı soykırım davasına katılma kararını memnuniyetle karşıladı.
HAMAS'tan yapılan açıklamada, "Bu adım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kardeş Türk halkının, ulusal davamızın haklılığına ve on ayı aşkın bir süredir devam eden vahşi soykırım savaşına maruz kalan Filistin halkının haklarına verdiği desteğin bir teyididir" denildi.
Hareket, başta Arap ve İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünya ülkelerini Uluslararası Adalet Divanı nezdinde açılan davaya katılarak derhal bir adım atmaya ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki Nazi işgalini sona erdirmek ve bölgenin güvenlik ve barışına yönelik tehdidini sona erdirmek için birleşik bir cephe oluşturmak üzere çalışmaya çağırdı.
Türkiye, dün Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) siyonist rejim aleyhine açtığı davaya resmen katıldığını açıklamıştı.
Türkiye böylece Nikaragua, Kolombiya, Libya, Meksika, Filistin ve İspanya’nın ardından UAD'deki soykırım davasına müdahillik bildiriminde bulunan yedinci ülke oldu.
29 Aralık'ta Güney Afrika, işgal rejimini Gazze Şeridi'nde soykırım yapmakla suçlayarak Uluslararası Adalet Divanı'nda dava açmış, bunun üzerine Uluslararası Adalet Divanı Ocak ayı sonunda Filistinlilere yönelik soykırımın önlenmesi ve Gazze'deki insani durumun iyileştirilmesi için tedbirler alınmasına hükmetmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist teröristler, işgal altındaki Batı Şeria’nın batısında yer alan Bedia beldesinde Filistinlilere ait bir düğün salonunu ateşe verdi, duvarlara "Araplara ölüm" yazıları yazdı.
Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir evi hedef alan siyonist saldırıda aynı aileden altı kişi ile daha önce yaralanan gazeteci Ahmed Mansur şehit düştü.
Siyonist rejimin, 18 Mart’tan bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 505 çocuğun şehit olduğu, bin 249 çocuğun yaralandığı bildirildi.
Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), gazetecilere, işgalin işlediği suçları ifşa etmeleri için dünyadaki tüm medya kuruluşlarını harekete geçirmeleri gerektiğini ifade etti.