Iraklı gruplar işgal rejiminin Ramon askeri üssünü hedef aldı

Irak'taki direniş grupları, siyonist işgal rejiminin Ramon askeri üssünü insansız hava araçlarıyla vurdu.
Operasyonla ilgili açıklamada "İşgalcilere karşı direniş yolumuzu sürdürerek, Filistinli kardeşlerimize destek olmak ve işgalci rejimin sivillere, çocuklara, kadınlara ve yaşlılara karşı işlediği katliamlara yanıt vermek amacıyla, Irak İslam Direnişi mücahitleri bugün, 25 Eylül 2024 Çarşamba günü, işgal altındaki topraklarımızda Ürdün Vadisi yakınlarında bir hedefe insansız hava aracıyla operasyon gerçekleştirmiştir. İslam Direnişi, düşman hedeflerini vurmaya devam edeceğini teyit eder." ifadelerine yer verildi.
İşgal medyası, Irak'tan fırlatılan insansız hava aracının patlaması olayının haberine yayın yasağı getirildiğini açıkladı.
Ayrıca insansız hava aracının Ramon askeri üssünü hedef aldığı ve işgal savunma sistemlerinin bunu engelleyemediği bildirildi.
Ramon Hava Üssü, siyonist rejiminin en büyük ve stratejik öneme sahip hava üslerinden biri olup Mısır'ın Sina Yarımadası'na yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.