Irak'taki işgalci ABD üssüne İHA saldırısı
Irak'ta, işgalci ABD askerlerinin bulunduğu Harir Hava Üssü'ne İHA ile saldırı düzenlendi.
Irak Kürdistan Bölgesi'nin Erbil Havalimanı yakınlarındaki Harir Hava Üssü, insansız hava araçlarıyla hedef alındı.
Irak İslami Direnişi, Erbil Havalimanı'ndaki koalisyon üssüne saldırı düzenlediğini duyurdu.
Yapılan açıklamada "Düşmanın Gazze'de halkımıza karşı işlediği suçlara tepki olarak Irak İslami Direniş Mücahitleri, insansız hava araçlarıyla Batı Irak'taki Amerikan işgal üssü Ayn El Esad'ı hedef aldı ve hedeflerini doğrudan vurdu." ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, üstte oluşan hasar, ölü ya da yaralı sayısına ilişkin bilgi paylaşılmadı.
Erbil'deki Harir, Irak'ın diğer bölgelerine göre ABD için oldukça güvenli bir üs olarak görülüyor.
Iraklı direniş grupları dün de El-Ömer ve Koniko petrol sahasında bulunan iki ABD üssünü füzelerle hedef almıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Sağlık Bakanlığı, son 48 saat içinde 3 şehit ve 16 yaralının hastanelere ulaştığını duyurdu. Ateşkesin yürürlüğe girdiği 11 Ekim’den bu yana ise yüzlerce Filistinli şehit oldu.
Birleşmiş Milletler, siyonist rejimin yıl başından bu yana Batı Şeria'da yürüttüğü yıkım ve baskı politikaları nedeniyle binlerce Filistinlinin evsiz bırakıldığını açıkladı.
UNICEF, Gazze'de ağır kış koşulları ve yardımların engellenmesi nedeniyle çocuklar arasında hastalık riskinin hızla arttığını belirterek insani yardımların acilen artırılması çağrısı yaptı.
Dünya Sağlık Örgütü, siyonist rejimin kuşatması ve süren saldırılar nedeniyle Gazze'de binlerce hastanın tedaviye ulaşamadığını, yalnızca son 5 ayda 1092 hastanın tıbbi tahliye beklerken hayatını kaybettiğini açıkladı.