Irak'taki işgalci ABD üssüne İHA saldırısı

Irak'ta, işgalci ABD askerlerinin bulunduğu Harir Hava Üssü'ne İHA ile saldırı düzenlendi.
Irak'taki gruplar, Kürdistan bölgesindeki Amerikan güçlerini drone ile hedef aldığını duyurdu.
Yapılan açıklamada "Düşmanın Gazze'de halkımıza karşı işlediği suçlara tepki olarak, insansız hava araçlarıyla ABD askerlerinin bulunduğu Harir Hava Üssü hedef alındı ve hedefler doğrudan vuruldu." ifadelerine yer verildi.
Daha önce de Harir Hava Üssü'ne birçok kez füze ve insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlendi.
Erbil'deki Harir, Irak'ın diğer bölgelerine göre ABD için oldukça güvenli bir üs olarak görülüyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.