Irak'taki işgalci ABD üssüne İHA saldırısı

Irak'ta, işgalci ABD askerlerinin bulunduğu Harir Hava Üssü'ne İHA ile saldırı düzenlendi.
Irak'taki gruplar, Kürdistan bölgesindeki Amerikan güçlerini drone ile hedef aldığını duyurdu.
Yapılan açıklamada "Düşmanın Gazze'de halkımıza karşı işlediği suçlara tepki olarak, insansız hava araçlarıyla ABD askerlerinin bulunduğu Harir Hava Üssü hedef alındı ve hedefler doğrudan vuruldu." ifadelerine yer verildi.
Daha önce de Harir Hava Üssü'ne birçok kez füze ve insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlendi.
Erbil'deki Harir, Irak'ın diğer bölgelerine göre ABD için oldukça güvenli bir üs olarak görülüyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.