İran Meclis heyeti Filistin için Moskova'da

İran İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Vahid Celalzade başkanlığındaki heyet, Rus makamlarıyla Gazze'deki gelişmeleri görüşmek üzere Moskova'ya gitti.
İran heyetinin Moskova temasları kapsamında İslami Şura Meclisi Başkanı Muhammed Bakır Galibaf'ın özel mektubunu Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı'na ileteceği belirtildi.
İran İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Vahid Celalzade, yaptığı açıklamada, siyonist rejimin Gazze'de işlediği savaş suçlarına işaret ederek, "Yüzyılın cinayetine çözüm bulmak için Moskova'ya gidiyoruz." dedi.
Rusya'nın resmi daveti üzerine Moskova'yı ziyaret eden İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri de HAMAS Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk'un da yer aldığı heyetle görüşmüştü.
Görüşmede, Filistin'deki son gelişmeler ve siyonist rejimin yoğun saldırılarının devam ettiği Gazze Şeridi'ndeki durum ele alınmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.