İşgalci siyonistler, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana 18 bin çocuğu katletti

İşgalci siyonistlerin Gazze'ye yönelik saldırıları, 7 Ekim 2023'ten bu yana büyük bir insani felakete yol açtı. Son açıklamalara göre, yaklaşık 18 bin Filistinli çocuk şehid oldu.
Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, işgalci siyonistlerin Gazze'ye yönelik hava saldırılarında 50 binden fazla kişinin şehid olduğu, 113 binin ise yaralandığı bildirildi. Saldırılar, büyük oranda kadın ve çocukları etkiledi; şehidlerin yüzde 60'ından fazlası kadın ve çocuklardan oluşuyor.
İşgalci siyonistlerin Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında, 18 bin çocuğun şehid olmasının yanı sıra 3 bin 500 çocuk da ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Gazze'deki hastaneler, gıda ve sağlık malzemesi eksikliği nedeniyle büyük zorluklarla karşı karşıya. Ayrıca, 12 bin 500 kanser hastası yetersiz tedavi nedeniyle hayatını kaybetme riskiyle karşı karşıya.
Gazze'de yaklaşık 2 milyon kişi yerinden edilirken, işgalci siyonistlerin 220 barınma merkezini hedef aldığı, 165 bin evin tamamen yıkıldığı, 200 bin evin ise kısmen hasar gördüğü aktarıldı. Eğitim sektörü de büyük zarar gördü; 139 okul ve üniversite yıkıldı ve 12 bin 900 öğrenci şehid oldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yer alan yardım dağıtım merkezine düzenlenen saldırıda 3 Filistinli şehit olurken 46 kişi de yaralandı.
Gazze’de 598 gündür süren soykırıma katılan Türkiye-israil çifte vatandaşların yargılanabileceğini vurgulayan Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), ilgili kişi ve oluşumlara karşı hukuki sürecin başlatılması çağrısında bulundu.
Siyonist işgal rejiminin sözde ordusunun Gazze kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.
Filistin Topraklarında Ayrım Duvarı ve Yerleşim Karşıtı Direniş Komisyonu, son 24 saat içinde işgal altındaki Batı Şeria'da dört yeni yasa dışı yerleşim noktası kurma girişiminin tespit edildiğini açıkladı.