Kassam Tugayları: İki işgalci aracı imha edildi
HAMAS Hareketi'nin silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusundaki el-Ferahin bölgesinde 2 askeri aracı vurduklarını duyurdu.
Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (HAMAS) askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın, siyonist işgal rejimine yönelik operasyonları sürüyor.
Kassam Tugayları'nın Telegram sayfasından, son operasyonlara ilişkin paylaşımda bulunuldu.
Açıklamada, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusundaki el-Ferahin bölgesinde 2 askeri aracın vurulduğu belirtildi.
Siyonist rejimden konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.
Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Aksa Tufanı operasyonunun 29'uncu gününde, işgalci rejime karşı verdikleri mücadeleye ilişkin bilgi verdi.
Mücahitlerin son 48 saatte aralarında tank, personel taşıyıcı ve buldozerin de bulunduğu 24 işgal aracını tamamen ya da kısmen imha ettiklerini belirten Ebu Ubeyde, düşmana sıfır mesafeden darbeler indirmeye devam ettiklerini kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Sağlık Bakanlığı, son 48 saat içinde 3 şehit ve 16 yaralının hastanelere ulaştığını duyurdu. Ateşkesin yürürlüğe girdiği 11 Ekim’den bu yana ise yüzlerce Filistinli şehit oldu.
Birleşmiş Milletler, siyonist rejimin yıl başından bu yana Batı Şeria'da yürüttüğü yıkım ve baskı politikaları nedeniyle binlerce Filistinlinin evsiz bırakıldığını açıkladı.
UNICEF, Gazze'de ağır kış koşulları ve yardımların engellenmesi nedeniyle çocuklar arasında hastalık riskinin hızla arttığını belirterek insani yardımların acilen artırılması çağrısı yaptı.
Dünya Sağlık Örgütü, siyonist rejimin kuşatması ve süren saldırılar nedeniyle Gazze'de binlerce hastanın tedaviye ulaşamadığını, yalnızca son 5 ayda 1092 hastanın tıbbi tahliye beklerken hayatını kaybettiğini açıkladı.