Katil rejim Gazze'de soykırım yapıyor

İşgalci siyonistlerin, Gazze'de sivillerin yaşadığı evlere düzenlediği son saldırılarda çoğu çocuk ve kadın 14 Filistinli daha şehit oldu.
Siyonist işgal rejimi sözde ordusunun, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesine saldırılarında 7 kişi şehit oldu, çok sayıda Filistinli yaralandı.
Aynı bölgede "Avde" ailesine ait bir eve düzenlenen saldırıda ise 2 kişinin şehit olduğu bildirildi.
Gazze’nin kuzeybatısında yer alan Muhaberat bölgesinde "Saliha" ailesine ait bir evin bombalanması sonucu 3 kişi şehit oldu, aralarında durumu ağır olanların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.
Gazze’nin güneyindeki Sabra Mahallesi'nde "Kuzaat" ailesine ait bir evi hedef alan başka bir hava saldırısında da 2 Filistinlinin şehit olduğu, 2 kişinin de yaralandığı ifade edildi.
Siyonist rejim, 5 Ekim'den bu yana Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya, Beyt Lahiya ve Beyt Hanun beldelerine kuşatma uyguluyor. İşgalciler, aç bırakma ve bölgeye insani yardımın girişini engelleme uygulamalarıyla bölge halkını göçe zorluyor.
İşgal ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik kara, deniz ve hava saldırılarını sürdürerek 17 bin 492'si çocuk, 11 bin 979'u kadın olmak üzere 45 bin 28 kişiyi şehit ederken, 106 bin 962'den fazla kişiyi de yaraladı.
Binlerce şehidin cenazesinin halen enkaz altında ya da yollarda kaldığı, sivil savunma ekiplerinin kendilerine ulaşamadığı belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.