Katil rejim, sivillerin yaşadığı ev ve çadırları bombaladı: 19 şehit

Siyonist rejim, bu sabah Han Yunus'ta Filistinlilerin evleri ve yerinden edilen kişilerin barınaklarını hedef aldı. Saldırılarda, aralarında bebeklerin de bulunduğu 19 kişi şehit olurken, çok sayıda kişi de yaralandı.
Siyonist rejime ait savaş uçakları, Han Yunus'ta El-Beyram ailesinin evini bombaladı. Saldırıda 57 yaşındaki Ayhan Ahmed, 23 yaşındaki Abir Ayhan, 11 yaşındaki Muhammed Ayhan, 1 yaşındaki Elma Yaser, 44 yaşındaki Anam Mohamed, 19 yaşındaki Heba Zidan Asaf ve 1 yaşındaki Seif Abdulrahman Senwar şehit oldu.
El-Kudra ailesinin çadırının hedef alındığı saldırıda ise Birleşmiş Milletlerin mültecilere yönelik kurduğu kampın içindeki birçok kişi yaralandı. Şehitler arasında 4 aylık bir çocuğun da bulunduğu belirtildi.
Han Yunus'ta Abu Hojras ailesine ait bir eve insansız hava aracı (İHA) tarafından füze atılması sonucu, Nadin Abu Lahia adlı hamile kadının şehit olduğu belirtildi.
Siyonist rejim, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'deki sivil halkı hedef alan geniş çaplı soykırım saldırılarına devam ediyor.
Bu süre zarfında 170 binden fazla kişi şehit oldu ya da yaralandı.
11 bin kişinin de kayıp olduğu bölge, büyük bir yıkımla karşı karşıya. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.