Mardin STK Platformu 'Soykırıma Hayır, Filistin’e Destek, Siyonizme Lanet' konulu basın açıklaması düzenleyecek

Siyonist işgal rejiminin Gazze’de başlattığı soykırıma karşı 14 Ekim'de Mardin'de 'Soykırıma Hayır Filistin'e Destek Siyonizme Lanet' mitingi, Mardin STK Platformu tarafından Şakir Nuhoğlu Camii'nde düzenlenecek.
Mardin'de faaliyet gösteren STK'lar, Filistin’e destek amaçlı basın açıklaması düzenleyeceklerini açıkladı.
Mardin STK Platformuna üye Sivil Toplum Kuruluşları birleşerek, 14 Ekim Cumartesi günü öğle namazından sonra saat 12:30'da Şakir Nuhoğlu Camii'nde 'Soykırıma Hayır, Filistin’e Destek, Siyonizme Lanet' temasıyla Filistin’e destek amaçlı basın açıklaması düzenleyecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazzeli aileler, soykırımın ardından çocukları ve yakınlarının akıbetini öğrenememenin acısını yaşıyor. Yaklaşık 10 bin kişi hâlâ kayıp ve aileleri, umut ile çaresizlik arasında mücadelelerini sürdürüyor.
Siyonist rejim, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde sabah saatlerinde düzenlediği baskınlarda evleri aradı, çok sayıda kişiyi alıkoydu.
ABD Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff'un bölgeye gideceği bildirildi. Washington yönetiminin, siyonist rejime Gazze'deki ateşkes anlaşmasına bağlı kalması çağrısında bulunduğu iddia edildi.
Uluslararası Ceza Mahkemesi, siyonist rejimin, Gazze'de işlenen soykırım suçları nedeniyle hakkında tutuklama kararı çıkarılan katil Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Galant'a ilişkin iptal talebini reddetti. Mahkeme ayrıca soruşturmanın askıya alınması talebini de kabul etmedi.