Mescid-i Aksa'da 120 bin kişi cuma namazı kıldı

Kudüs Vakıflar Dairesi Başkanlığı, Ramazan ayının ikinci cuma namazını Mescid-i Aksa'da 120 bin kişinin kıldığını bildirdi.
Siyonist işgal rejimi, Mescid-i Aksa da dahil olmak üzere Kudüs'ün Eski Şehir bölgesini kuşatmaya devam ediyor.
İşgalciler, Mescid-i Aksa'ya cuma namazı için gelen Müslümanları bugün yine engellemeye çalıştı.
İşgalcilerin, vatandaşları durdurup aradığı, Eski Şehir'e girmelerini engellediği, ayrıca bölgeye askeri bariyerler kurduğu bildirildi.
Kudüs Vakıflar Dairesi Başkanlığı, tüm engellemelere rağmen Ramazan ayının ikinci cuma namazını Mescid-i Aksa'da 120 bin kişinin kıldığını bildirdi.
Mescid-i Aksa'ya erişmeleri engellenen yüzlerce genç, Mescid-i Aksa çevresindeki yol, sokak ve mahallelerde cuma namazı kıldı.
Namazın ardından, dualar edildi, Gazze'deki şehidler için gıyabi cenaze namazı kılındı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.