Mısır'da, Gazze'ye destek gösterisi yapan 156 gencin gözaltı süresi beşinci kez uzatıldı

Mısır Yüksek Devlet Güvenlik Savcılığı, Gazze'ye destek gösterisi yapan 20 vilayetten 156 gencin, üst üste beşinci kez 15 gün süreyle soruşturulmak üzere gözaltında tutulmasına karar verdi.
Mısır, Gazze'ye destek gösterisi yapan 156 gencin gözaltı süresini uzattı.
Bu karar, işgalcilerin 7 Ekim'den bu yana kuşatma altındaki Gazze'de sürdürdüğü savaşa karşı Filistin davasına ve Gazze Şeridi'ne destek amacıyla Mısır'da düzenlenen 20 Ekim 2023 gösterilerinin ardından geldi.
Gözaltı kararları, ülkenin farklı yerlerinde gerçekleşen protestolarla ilgili 26 ayrı davada alındı. Yeni soruşturmalar yapılmadan ve tutuklanan protestoculardan hiçbiri serbest bırakılmadan gözaltı işlemleri 5'inci kez uzatıldı.
Mısır Yüksek Devlet Güvenlik Savcılığı, gözaltına alınan gençleri "terörist bir gruba katılmak", "sosyal medyayı kullanarak gösterileri kışkırtmak", "5 veya daha fazla kişinin katıldığı bir toplantıya iştirak etmek", "terör eyleminde bulunmak", "kamu ve özel mülkü kasten sabote etmek" ve "taşınır ve taşınmaz mallara zarar vermek" suçlamaları ile suçladı.
Son birkaç yıldır Mısır güvenlik makamları, kutlama ya da teşvik bağlamında olsa bile her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüşe izin vermiyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.