Şanlıurfa'da binler Gazze için bir araya geldi

Şanlıurfa'da binlerce kişi, Gazze için bir olarak siyonist işgal rejimini hep bir ağızdan lanetledi.
Filistin'e Destek Platformu tarafından Şanlıurfa'da, Gazze'ye destek yürüyüşü ve mitingi gerçekleştirildi.
Kent merkezinde Ali Şelli Parkı'ndan başlayan yürüyüşte, Filistin'de katledilen bebeklerin fotoğrafı, Filistin'in simgesi Hanzala, Kahraman Komutan Ebu Ubeyde'nin posterleri sergilendi.
Rabia Meydanına kadar yürüyen binlerce Şanlıurfalı, sık sık "boykota devam", 'kahrolsun israil' sloganı atarak tekbir getirdiler.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan mitingde, Memur-Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, Şanlıurfa'dan şanlı direnişe binlerce selam göndererek Gazze'de ölen insanlığı ayağa kaldırmak için seslendi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de bir konuşma yaparak, Şanlıurfa halkını selamladı.
"Yahudilere destek vererek onlarla birlikte soykırım ittifakı kurdular"
Mitingde konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Arz-I Mev'ûd'dan bahsederek "Açıkça söylüyoruz, gelen tehlikeyi herkes görmelidir. Bazıları 'bize ne Gazze'den' diyor. 'Bize ne Gazze'den' diyen ya haindir ya da kafirin ta kendisidir. Geçmişte Afrikalılara, ABD'deki yerlilere soykırım yapanlar, şimdi Yahudilere destek vererek onlarla birlikte soykırım ittifakı kurdular. ABD, israili kasıtlı olarak 'sivilleri öldürdüğüne dair herhangi bir kanıt bulamadık' diyor. Bakar mısın şu alçaklığa." dedi.
"Dünyanın dört bir tarafından çığ gibi ihtida haberleri geliyor"
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun ise "Gazze'deki kardeşlerimizin sabırlı, metanetli, vakur ve mümin duruşu tüm dünya halklarını etkiledi. İnsanlar ne oluyor bu insanlara ki, bunca bombardıman altında, zulüm altında sabır ve metanetlerini koruyorlar, bunlar hangi dine inanıyorlar' diye küresel çapta bir uyanışa vesile oldu. Bugün Diyanet İşleri Başkanlığımıza dünyanın dört bir tarafından çığ gibi ihtida haberleri geliyor." şeklinde konuştu.
Miting, yine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun'un okuduğu dua ile sona erdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Tulkerem ve Nur Şems mülteci kamplarını hedef alan siyonist rejim, evleri yıkıyor, sivilleri esir alıyor ve halkı zorla göçe zorluyor. Kamplar hâlâ kuşatma altında; hayat durma noktasına geldi.
Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), siyonist rejimin üç aydır sürdürdüğü tam abluka nedeniyle Gazze'de insanların yardım beklerken hayatını kaybettiğini duyurdu.
Siyonist rejimin aylardır sürdürdüğü kuşatma Gazze’de halkı açlığa mahkûm etti. Uluslararası Kızılhaç Komitesi sözcüsü Hişam Mehna, "Gazze artık yeryüzünde bir cehennem. Hayatta kalmak her gün verilen bir mücadeleye dönüştü." dedi.
Müslümanların kendi tarihlerini sahiplenmeleri gerektiğini belirten Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Kudüs davasının Hazreti Ömer'den başlayıp Selahaddin-i Eyyubi ile devam ettiğini, Sultan Abdülhamid döneminde ise izzet kazandığını ifade etti.