Şifa Hastanesi'nde 39 bebek, oksijen yetersizliğinden ölüm riskiyle karşı karşıya

Filistin Sağlık Bakanı Mai El Kaila, siyonist işgal rejimi tarafından kuşatılan Şifa Hastanesi'nde, yoğun bakımda bulunan ve oksijen alamayan 39 çocuk ve bebeğin ölüm riskiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Filistin Sağlık Bakanı Mai El Kaila, siyonist işgal rejimi tarafından bombalanan Gazze Şeridi'ndeki tüm büyük hastanelerin tamamen veya kısmen yıkıldığını bildirdi.
Kaila, düzenlediği basın toplantısında, Gazze Şeridi'ndeki Şifa Hastanesi'nin de dünden bu yana siyonist işgal rejimi tarafından kuşatıldığını ve saldırıya uğradığını söyledi.
Elektrik ve yakıt yokluğu nedeniyle hastanenin hizmet dışı kaldığını belirten Kaila, yoğun bakımda bulunan ve oksijen alamayan 39 çocuk ve bebeğin ölüm riskiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Şifa Hastanesi Genel Müdürü Muhammed Ebu Selime de az önce yaptığı açıklamada "Ölüyoruz ve dünya buna sessiz kalıyor. Biz, sayıdan ibaret değiliz." açıklamasında bulunmuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), işgal çetesinin yürüttüğü soykırım nedeniyle Gazze'deki insani yardım sisteminin tamamen çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Siyonist işgal ordusu, bugün yine sivilleri hedef aldı. Han Yunus'un batısındaki "Mawasi" bölgesinde ve Gazze kentinin kuzeyinde gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda en az 9 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
HAMAS Hareketi, siyonist işgalcilerin dün gece uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Özgürlük Gemisi'ne insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıyı, organize devlet terörü ve açık denizlerde korsanlık olarak nitelendirdi.
İşgalci siyonistler, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir katliam daha gerçekleştirdi. Katliamda çok sayıda şehid ve yaralı olduğu bildirildi.