Siyonist rejim, Batı Şeria'da Filistinli gençleri şehid etti

Siyonist rejimin, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik saldırısında 2 Filistinli daha şehid oldu. İşgalciler dün düzenledikleri saldırılarda ise 3 Filistinliyi şehid etmiş, 8 kişiyi de yaralamıştı.
Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın güvenlik kaynağına dayandırdığı haberine göre, işgalciler Tulkerem'in batısındaki askeri kontrol noktasında Filistinlilere ait bir araca ateş açtı.
Görgü tanıkları, askerlerin sağlık ekiplerinin olay yerine ulaşmasını engellediğini belirtti.
Saldırıda, Abdulfettah Salahaddin Cebere ile Ahmed Mustafa Receb adlı Filistinli gençlerin şehid edildiği belirtildi.
İşgalciler Nablus kentine dün düzenledikleri saldırılarda ise 3 Filistinliyi şehid etmiş, 8 kişiyi de yaralamıştı.
Filistin Sağlık Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Nablus'ta 30 yaşındaki Ahmed Ömer el-Hıdır, 23 yaşındaki Âdem Selahaddin Ferrac ve 28 yaşındaki Mutez Halid Nablusi'nin şehid edildiğini belirtmişti.
HAMAS Hareketi'nin 7 Ekim 2023'te başlattığı operasyonun ardından aralarında Kudüs'ün de olduğu Batı Şeria'nın kent ve beldelerinden el-Halil, Ramallah, Eriha, Nablus ve Kalkilya'da çatışmalar devam ediyor.
Çatışmalarda şu ana kadar en az 527 Filistinli şehid oldu, binlerce kişi de yaralandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.