Siyonist rejim Cibaliye Mülteci Kampı katliamını kabul etti

Siyonist işgal rejimi, yaklaşık 400 sivilin katledildiği ve yaralandığı Cibaliye Mülteci Kampı'na yönelik saldırıyı üstlendi.
Siyonist işgal rejimi sözde Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze Şeridi'ndeki Cibaliye Mülteci Kampı'nda yaklaşık 400 sivilin katledildiği ve yaralandığı saldırıyı kendilerinin düzenlediğini söyledi.
Hagari, Cibaliye Mülteci Kampı'nda "savaşı yöneten" Hamas'ın üst düzey yetkilisi İbrahim Biari'yi hedef aldıklarını ileri sürdü.
HAMAS sözcüsü Hazım Kasım ise işgalci rejimin, Cibaliye'deki katliamı meşrulaştırmak için orada bir HAMAS liderinin bulunduğu iddialarını ortaya attığına dikkat çekti.
HAMAS sözcüsü Kasım, şunları kaydetti:
"Terörist siyonist düşman, cani katliamın gerçekleştiği Cibaliye kampında HAMAS hareketinin bir liderinin varlığından bahsetmiş. Söz konusu iddialar yalandır ve hiçbir doğruluk payı yoktur. Terörist siyonist düşman, bu yalanlarıyla Cibaliye kampında barınan sivillere, çocuklara ve kadınlara karşı işlediği iğrenç suçu meşrulaştırmaya çalışıyor." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.