Siyonist rejim Gazze'de 24 bin kadın ve çocuğu katletti
Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, siyonist işgal rejimi sözde ordusunun Gazze'de 24 bin 60 Filistinli kadın ve çocuğu şehid ettiğini duyurdu.
Medya Ofisinden yapılan açıklamada, işgalcilerin 180 gündür sürdürdüğü saldırılarda 14 bin 500 çocuk ile 9 bin 560 kadının şehid edildiği belirtildi.
Açıklamada, hastanelere ulaşan şehid sayısının 32 bin 975 olduğu, 75 bin 577 kişinin yaralandığı, 7 bin kişinin ise enkaz altında veya kayıp olduğu ifade edildi.
Siyonist rejimin halkı zorla aç ve susuz bıraktığı, yardımların girişini engelleyerek insani felakete sebep olduğu Gazze'de 30 çocuğun yetersiz beslenme ve sıvı kaybı nedeniyle şehid olduğu aktarıldı.
Gazze'de sağlık bakımı verilemediği için 60 bin hamile kadının, ilaç eksikliği nedeniyle de kronik hastalığı bulunan 350 bin kişinin hayati tehlikesinin olduğu kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Sağlık Bakanlığı, son 48 saat içinde 3 şehit ve 16 yaralının hastanelere ulaştığını duyurdu. Ateşkesin yürürlüğe girdiği 11 Ekim’den bu yana ise yüzlerce Filistinli şehit oldu.
Birleşmiş Milletler, siyonist rejimin yıl başından bu yana Batı Şeria'da yürüttüğü yıkım ve baskı politikaları nedeniyle binlerce Filistinlinin evsiz bırakıldığını açıkladı.
UNICEF, Gazze'de ağır kış koşulları ve yardımların engellenmesi nedeniyle çocuklar arasında hastalık riskinin hızla arttığını belirterek insani yardımların acilen artırılması çağrısı yaptı.
Dünya Sağlık Örgütü, siyonist rejimin kuşatması ve süren saldırılar nedeniyle Gazze'de binlerce hastanın tedaviye ulaşamadığını, yalnızca son 5 ayda 1092 hastanın tıbbi tahliye beklerken hayatını kaybettiğini açıkladı.