Siyonist rejim Gazze'de 26 camiyi tamamen yıktı

Gazze'deki Vakıflar Bakanlığı, siyonist işgal rejiminin düzenlediği hava saldırılarında 26 caminin tamamen yıkıldığını belirtti.
Gazze'deki Vakıflar Bakanlığı, siyonist işgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılara ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.
Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 26 caminin tamamen yıkıldığı belirtilen açıklamada, onlarca caminin de kısmen yıkıldığı ya da ağır hasar aldığı kaydedildi.
Açıklamada, Vakıflar Bakanlığı binası, ona bağlı Kur'an-ı Kerim Radyosu binası, Rum Ortodoks Kilisesi gibi bazı sivil noktaların da bombardımanlarda hedef alındığı aktarıldı.
Saldırılarda bakanlık çalışanlarından 10 kişinin şehid olduğu ve yaralananlar olduğu ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yer alan yardım dağıtım merkezine düzenlenen saldırıda 3 Filistinli şehit olurken 46 kişi de yaralandı.
Gazze’de 598 gündür süren soykırıma katılan Türkiye-israil çifte vatandaşların yargılanabileceğini vurgulayan Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), ilgili kişi ve oluşumlara karşı hukuki sürecin başlatılması çağrısında bulundu.
Siyonist işgal rejiminin sözde ordusunun Gazze kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.
Filistin Topraklarında Ayrım Duvarı ve Yerleşim Karşıtı Direniş Komisyonu, son 24 saat içinde işgal altındaki Batı Şeria'da dört yeni yasa dışı yerleşim noktası kurma girişiminin tespit edildiğini açıkladı.