Siyonist rejim Gazze'ye saldırılarını sürdürüyor: 33 şehid, 95 yaralı
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarında aralarında kadın ve çocukların da olduğu 33 Filistinli şehid oldu, en az 95 kişi de yaralandı.
Abluka altındaki Gazze'ye yönelik hava saldırılarını sürdüren siyonist işgal rejimi, aralarında 3 kadın ve 6 çocuğun da bulunduğu 33 Filistinliyi şehid etti.
Saldırılarda 32'si çocuk 17'si kadın 95 Filistinli de yaralandı.
Siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'nin güneyine yönelik hava saldırıları beşinci gününde de devam etti.
Bu gece Gazze'nin çeşitli bölgelerindeki bazı evlere hava saldırıları düzenlendi.
Saldırılarda 3 bina tamamen yıkıldı, bazı konutlar da ağır hasar aldı.
Siyonist işgal rejiminden yapılan açıklamada, İslami Cihad'ın lider kadrosundan Halid Azzam ve Muhammed Ebu el-Ata gibi isimlerin hedef alındığı öne sürüldü.
Ağır bombardıman nedeniyle Gazze Şeridi ve şehir merkezinde elektrik kesintileri yaşandı.
Filistinli direniş grupları, siyonist işgal rejiminin abluka altındaki Gazze'ye yönelik hava saldırılarına füze ve roketlerle karşılık verdi.
Gazze'den roketli misillemenin gerçekleştirildiği zamanlarda işgalcilerin sokak ve evleri terk ederek sığınaklara saklandıkları belirtildi.

(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalcilerin korumasındaki 116 siyonist, Kudüs'teki Mescid-i Aksa'nın avlularına baskın düzenleyerek Talmudik ayin gerçekleştirdi.
Filistin Gazeteciler Sendikası, temmuz ayında gazeteciler ve medya çalışanlarına yönelik 108 saldırı ve ihlal kaydedildiğini açıkladı. İhlaller arasında gazetecilerin alıkonulması, darbedilmesi, sorgulanması, haber takibinin engellenmesi, gaz ve ses bombalarıyla hedef alınması ile ev ve medya kuruluşlarına baskın düzenlenmesi yer aldı.
Siyonist rejim sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'deki ateşkesin ikinci aşamasını öngören 15 maddelik yol haritasını reddetmesi, Tel Aviv ile Washington arasındaki görüş ayrılıklarını yeniden görünür hale getirdi. ABD yönetimi bazı adımların sırası ve zamanlamasında Netanyahu ile farklı düşündüğünü kabul ederken, siyonist rejim tarafı Gazze'deki saldırıların sürdürüleceğini ve geri çekilmenin ancak HAMAS'ın silahsızlandırılması şartıyla gerçekleşeceğini savunuyor.
İbrani basınından Haaretz'in haberine göre, yılbaşından bu yana siyonist rejim ordusunda en az 18 asker intihar etti. Son olarak bir üste pilotluk kursuna katılan bir asker intihar ederken, geçen ay da iki kadın asker ile bir yedek asker aynı şekilde hayatına son verdi.