Siyonist rejimin Batı Şeria'daki zulmü giderek artıyor
Siyonist işgal rejimi, "Aksa Tufanı" operasyonunun başladığı 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da 275 Filistinliyi şehid etti, 3 bin 730 kişiyi de alıkoydu.
Filistin Esirler Komisyonu'nun açıklamasına göre, siyonist rejimin işgal altındaki Batı Şeria'nın pek çok bölgesine yönelik saldırıları artarak devam ediyor.
Komisyonun raporuna göre, Cenin, Beytüllahim, Nablus, Eriha, El-Halil, Ramallah ve El-Bire kentlerinde Filistinlilerin evlerine baskın düzenleyen Siyonist rejim, evlerde arama yaptı, eşyaları dağıtıp zarar verdi ve sakinlerini sorguya çekti.
Baskınlar sırasında göz yaşartıcı ve gaz bombaları kullanıldı, halka bazen askerler bazen de silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile ateş açıldı
"Aksa Tufanı" operasyonun başladığı 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da 275 Filistinli şehid edildi, yüzlerce kişi de yaralandı.
Çok sayıda askeri aracın ve buldozerlerin eşlik ettiği baskınlarda, en az 3 bin 730 kişi de alıkonuldu.
Esirler arasında 300'den fazla çocuk ve kadının yanı sıra tıbbi bakıma ihtiyacı olan yüzlerce hasta ve yaralının olduğu kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Sağlık Bakanlığı, son 48 saat içinde 3 şehit ve 16 yaralının hastanelere ulaştığını duyurdu. Ateşkesin yürürlüğe girdiği 11 Ekim’den bu yana ise yüzlerce Filistinli şehit oldu.
Birleşmiş Milletler, siyonist rejimin yıl başından bu yana Batı Şeria'da yürüttüğü yıkım ve baskı politikaları nedeniyle binlerce Filistinlinin evsiz bırakıldığını açıkladı.
UNICEF, Gazze'de ağır kış koşulları ve yardımların engellenmesi nedeniyle çocuklar arasında hastalık riskinin hızla arttığını belirterek insani yardımların acilen artırılması çağrısı yaptı.
Dünya Sağlık Örgütü, siyonist rejimin kuşatması ve süren saldırılar nedeniyle Gazze'de binlerce hastanın tedaviye ulaşamadığını, yalnızca son 5 ayda 1092 hastanın tıbbi tahliye beklerken hayatını kaybettiğini açıkladı.