Siyonist rejimin saldırılarında Gazze'deki 40 bin konut tamamen yıkıldı

Siyonist işgal rejiminin abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları nedeniyle 40 bin konutun tamamen yıkıldığı, 222 bin konutun da zarar gördüğü duyuruldu.
Siyonist işgal rejiminin abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik abluka ve ağır bombardımanı devam ediyor.
Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, Gazze'de 192 caminin çeşitli şekillerde hasar gördüğünü, bunlardan 136 caminin kısmen, 56'sının tamamen yıkıldığını, ayrıca kentteki 3 kilisenin de siyonist rejim saldırılarından zarar gördüğünü söyledi.
Maruf, düzenlediği basın toplantısında, siyonist rejimin 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda 30 bin tondan fazla patlayıcı kullandığını, 10 bin binanın yerle bir olduğunu, 40 bini tamamen yıkılmış olmak üzere, toplam 222 bin konutun da hasar gördüğünü ifade etti.
Sağlık sektörüne ilişkin ise Maruf, 192 sağlık çalışanının şehid edildiği, 40 ambulansın kullanılmaz hale geldiği, 113 sağlık merkezinin ciddi hasar aldığı, 18 hastane ile 40 sağlık merkezinin hizmet dışı kaldığı bilgisini verdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.