Van’da "Büyük Filistin Mitingi" düzenlenecek

Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde Filistin direnişine destek olmak amacıyla, Van’da geniş kapsamlı yürüyüş ve miting düzenlenecek.
Peygamber Sevdalıları Vakfı, Van Beşyol Meydanı'nda Filistin mitingi düzenleyeceklerini açıkladı. Miting öncesi Boyalar Camii’nden Beşyol Meydanı’na kadar yürüyüş yapılacak.
İzzeddin el-Kassam Tuygayları'nın 7 Ekim'de işgal rejimine yönelik başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası siyonistlerin sivil halka yaptığı soykırıma, dünyanın dört bir tarafında olduğu gibi Van’da da tepki gösterileri sürüyor. Bu kapsamda düzenlenecek geniş kapsamlı yürüyüş ve mitingle, Filistin’e destek mesajları verilerek siyonistlere lanet okunacak.
Peygamber Sevdalıları Vakfı, “Haydi meydanlara! Soykırıma sessiz kalma…” sloganıyla Filistin’e Destek Platformu ile ortaklaşa düzenlenecek Aksa Tufanı’na Destek Yürüyüşü ve Mitingi’ne tüm Vanlıları davet etti.
"Oradaki kardeşlerimizin mazlumiyetini bütün dünyaya duyurmak istiyoruz"
Peygamber Sevdalıları Vakfı adına konuşan Ahmet Faruk Çevik, “Van SDİ ile birlikte Kudüs Aksa Tufanı operasyonuna destek olmak amacıyla böyle bir miting tertipledik. Oradaki kardeşlerimizin acılarını, sıkıntılarını, mazlumiyetlerini bütün dünyaya duyurmak istiyoruz. Hazreti Ali’nin “Bir zulmü durduramıyorsanız en azından onu duyurun” sözünde buyurduğu gibi insanlar zalimin ve mazlumun kim olduğunu bilsin, katil siyonistlerin işledikleri katliamlar onların yanın kar kalmasın, bütün insanlık onların nasıl bir tehlike ve dünyanın başına bela olduğunu anlasın diye bütün Müslümanları bu konuda duyarlı ve ilgili kılmak için bu programı tertipliyoruz. Van’daki bütün STK’ları, Müslüman halkımızı ve bütün insanlığı mitingimize davet ediyoruz. Tepkimizi göstermeye, Filistin’e sahip çıkmaya, bebek, çocuk ve mazlumlara sahip çıkmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
"Duyarlı olan herkesi, bu yürüyüş ve mitingimize davet ediyoruz"
Böyle geniş kapsamlı bir mitingin vatandaşlar tarafından talep edildiğini söyleyen Van SDİ Dönem Başkanı Mehmet Ali Uca, “İsrail’in Filistin’e yönelik yapmış olduğu katliamlar hepimizi derinden üzmektedir. Özellikle ülke olarak herkes elinden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bazen insanların nefesi tutuluyor, bir şey yapamadığı için üzülüyor. Bizler de en azından elimizle, dilimizle, kalbimizle olayı tel’in etmek için Cumartesi günü bir yürüyüş ve miting icra edeceğiz. Vatandaşlarımızdan bu anlamda ciddi bir talep vardı. Dolayısıyla bütün Van halkını, Filistin’e duyarlı olan kardeşlerimizi, insanlığa duyarlı olan herkesi bu yürüyüş ve mitingimize davet ediyoruz. Bu önemli bir haykırış olacak. Taraflı-tarafsız, düşüncesi-fikri ne olursa olsun herkesin bu programa katılımını özellikle istirham ediyoruz” dedi.
28 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’da Boyalar Cami’de başlayacak yürüyüş, Beşyol Meydanı’nda yapılacak mitingle devam edecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS Hareketi'nden bir heyet, Gazze’deki savaşı durdurmak ve kapsamlı bir esir değişim anlaşması için görüşmeler yapmak üzere bu sabah erken saatlerde Kahire’ye ulaştı.
Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yer alan Beyt Hanun kasabasının doğusunda, Kassam Tugayları'na bağlı keskin nişancılar, "Kılıç Kırma" operasyonu çerçevesinde siyonist işgalcileri hedef aldı.
Gazze Şeridi’nde siyonist işgalcilerin yürüttüğü soykırım savaşı durmaksızın can almaya devam ediyor. 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılarda şehit sayısı 51 bin 495’e, yaralı sayısı ise 117 bin 524’e yükseldi.
İşgal çetesinin Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği saldırılarda 17 Filistinli şehid olurken, çok sayıda kişinin enkaz altında kaldığı bildirildi.